TEŠKA NESREĆA

FOTO: UŽAS U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI, VOZAČ MERCEDESA POKOSIO CURICU (9) DOK JE PRELAZILA CESTU NA POVRATKU KUĆI IZ ŠKOLE Djevojčica je u induciranoj komi

 

Unatoč apelima policije da u zonama oko škole itekako treba biti pažljiv jer je školska godina opet počela, u četvrtak nešto poslije 19 sati u zagrebačkoj Dubravi, točnije u Lovrakovoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastradala mala školarka. Prizor nepomičnog tijela u neprirodnom položaju devetogodišnje djevojčice ledio je krv u žilama svim prisutnima.

Prema prvim informacijama, oko 19.20 sati djevojčica je prelazila ulicu s dvije prijateljice, išavši iz škole prema kući. Svjedoci kažu da je išla preko obilježenog pješačkog prijelaza kada je na nju naletio stariji muškarac u Mercedesu, koji je prije toga, a da nije usporio, prešao preko dva ležeća policajca. Hitna pomoć vrlo brzo pristigla je na mjesto nesreće te je imobilizirala djevojčicu i prevezla je u KBC Rebro gdje traje borba za njezin život.

Kako doznajemo iz bolnice, stavljena je u induciranu komu. Zadobila je frakturu baze lubanje i sljepoočne kosti te prijelome ruku. No, zasad nema krvarenja ni oticanja mozga, pa se doktori nadaju da će se djevojčica oporaviti.

 

- Bilo je samo pitanje vremena kad će netko, ne nužno dijete, nastradati u ovoj ulici. Pa tu nigdje nema obilježja da je škola u blizini, a doista se u blizini nalazi, i to preko puta. Sve se, zapravo, dogodilo u sekundi. Najednom sam začula snažan udarac. Netko je povikao jedno žensko ime. Pogledala sam u smjeru udarca i vidjela osobe kako trče prema nekom krhkom tko leži uz zeleni auto. Na kraju se ispostavilo da je auto udario curicu koja je doslovno letjela desetak metara i onda pala uz auto - ispričala je za Jutarnji list jedna od svjedokinja nesreće.

Druga prolaznica nam je, pak, ispričala kako se nakon udarca auta u djevojčicu prolomio plač i vrisak.

 

- Malena je samo nepomično i nijemo ležala. Otežano je disala, a na trenutke kao da je prestala. Netko je pozvao roditelje koji su se, kad su stigli i vidjeli svoje dijete u lokvi krvi, tresli od očaja i nemoći. Nitko se nije usudio ni taknuti je s obzirom da je bila totalno u neprirodnom položaju. Vozač koji ju je udario je, pak, stajao ukočeno uz tjelešce. Bio je hladnog izraza lica. Na trenutke se činilo kao da se ništa to njega ne tiče, a opet ljudi znaju različito reagirati u stanju šoka i tek se naknadno raspadnu pod teretom emocija... Jedan od policajaca koji je stigao na očevid nije dao da mu se itko približi - kazala nam je druga stanarka Lovrakove.

Također podsjeća da je riječ o nepreglednoj ulici, vrlo mračnoj, slabo osvijetljenoj, i da je svaki vozač potencijalni ubojica bez obzira na to kako vozi.

Stanovnici Lovrakove ukazuju i na samo žbunje uz tu prometnicu koje nije održavano.

Dok se saniraju ozljede ozlijeđenoj djevojčici i polažu nade da će se oporaviti, u tijeku je policijski očevid na mjestu događaja kako bi se rekonstruirao sam tijek naleta vozila na dijete. Je li vozač prošao alkotest, je li se pridržavao ograničenja brzine i što ga je omelo da se ne zaustavi pred djetetom koje prelazi cestu, bit će poznato nakon očevida.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo