HOROR U TUNELU

FOTO: VELIKA NESREĆA Zapalio se autobus pun hrvatskih srednjoškolaca koji se se vraćali sa skijaškog festivala, svi putnici uspjeli pobjeći

 
 Twitter

Putnički autobus kojim su se hrvatski turisti vraćali u Hrvatsku zapalio se u subotu poslijepodne tijekom vožnje kroz švicarski tunel Schallberg nedaleko od grada Briga, u blizini švicarsko-talijanske granice. Srećom, kako je izvijestila tamošnja policija, svi putnici uspjeli su napustiti autobus i izići iz tunela prije nego što se vatra razbuktala i sasvim progutala vozilo. Nema informacija da je bilo ozlijeđenih u požaru.

Prema informacijama koje je dobio Jutarnji list, riječ je o skupini hrvatskih putnika koji su se vraćali sa skijanja u aranžmanu agencije Collegium putovanja. U agenciji nam se zasad nitko nije javio. Švicarska policija priopćila je da je požar na autobusu s hrvatskim turistima izbio poslije 13 sati.

Mathias Volken iz kantonalne policije Wallisa za tamošnje je medije izjavio da u požaru nitko nije ozlijeđen, kao i da u tunelu, kad se požar rasplamsao, nije bilo drugih vozila dok su svi putnici uspjeli izići kroz portal tunela. S obzirom da se vozilo zapalilo u tunelu, sve je bilo puno gustog, crnog dima, pa je postojala velika opasnost od trovanja. Stoga je i intervencija vatrogasaca i ostalih nadležnih službi potrajala dugo dok se sve nije raščistilo. Autobus je sasvim uništen, a tek treba vidjeti kolika je šteta na infrastrukturi u tunelu, koji je zbog tog događaja zatvoren do daljnjega.

Svi su dobro, nema ozljeđenih, profesori i vozač dobro su reagirali i odmah izveli sve učenike iz autobusa, kazao je za Slobodnu Ivor Brunjak iz agencije Collegium koja organizira Knock Out skijaški festival u Švicarkoj na povratku s kojeg se zapalio autobus sa splitskim srednjoškolcima.

Twitter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:44