DRAMA

FOTO: VELIKI ŠUMSKI POŽAR BUKNUO U OKOLICI POŽEGE Vatrogasci dobili bitku s vatrenom linijom dugom kilometar i pol

 
 Požega.eu

>>> NOVO 22:15 Brzom intervencijom vatrogasaca ugašen je požar iznad Kantrovaca i Poljanske u Požeško-slavonskoj županiji koji je buknuo u četvrtak oko 19 sati.

Velika vatrena linija izazvala je zabrinutost građana. Međutim, brzo je obuzdana u akciji u kojoj su sudjelovali članovi DVD-a Biškupci i DVD-a Velika, potvrdio je Hini predsjednik DVD-a Biškupci Mihael Ivanović. U gašenju je sudjelovalo 20 vatrogasaca.

"U požaru nije zabilježena veća materijalna šteta, gorjelo je sitno raslinje, šikara i suha trava. Na trasi požara nije bilo voćnjaka i objekata. Odmah smo procijenili da će za brzo obuzdavanje požara biti potrebne dvije ekipe, što se pokazalo točnim. Požar je brzo stavljen pod nadzor, a potom i ugašen", rekao je Ivanović.

Uzrok požara zasad nije poznat. (Hina)

------------------------------

U četvrtak oko 19 sati buknuo je veliki požar iznad Kantrovaca i Poljanske, na potezu prema Gornjim Vrhovcima u okolici Požege, piše Požega.eu.

Prema prvim informacijama gori više od kilometar i pol šume i niskog raslinja.

Požega.eu

Na terenu su vatrogasci DVD-a Biškupci, a zbog velike površine koja je zahvaćena vatrom očekuje se i pomoć vatrogasaca iz DVD Velika.

Gašenje dodatno otežava nepristupačnost terena. Unatoč tome, vatrogasci ulažu maksimalne napore kako bi spriječili širenje požara prema naseljenom području.

Požega.eu

Uzrok požara nije poznat, no postoji mogućnost da je netko spaljivao korov ili orezane grane pa je vatra izmaknula kontroli, piše Požega.eu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:51