DRAMA NA AUTOCESTI

FOTO, VIDEO: DRAMATIČNA POTJERA NA A1 ZA KRIJUMČAROM Policija je postavila i blokade, vozač ih je probio, uništio dva automobila i teško se ozlijedio

 
 PUZ

Prava se drama odvijala u noći s ponedjeljka na utorak nedaleko od odmorišta Janjče na autocesti A1 kad policija nije mogla zaustaviti sumnjivo vozilo.

Nekoliko minuta prije ponoći policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju krijumčarenja ljudi, pratili su na autocesti kombi vozilo marke Citroen Jumper zagrebačkih registracijskih oznaka za koje su sumnjali da se koristi za počinjenje kaznenog djela, odnosno krijumčarenje ljudi, javio je MUP.

Premda su mu zvučnim i svjetlosnim znakovima davali do znanja da se zaustavi, vozač se oglušio na upozorenja, naglo povećao brzinu i nastavio bježati autocestom u smjeru Zagreba.

Pritom je u nekoliko navrata pokušao izgurati policijsko vozilo s kolnika.

Policija je krenula u potjeru, no vozač nije odustajao već je jurio u smjeru Zagreba. Kako bi ga zaustavili prije ulaska u grad, na naplatnim kućicama Lučko postavili su policijske blokade vozilima.

PUZ

No, dvadeset minuta od početka potjere, dolaskom do Lučkog vozač Jumpera nije se niti tada zaustavio, već je prvo kombijem probio rampu, te se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila što ga je u konačnici onemogućilo u nastavku vožnje, odnosno bježanju.

PUZ

- Uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, vozač je uhićen te je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Srbije. Pregledom tovarnog prostora Jumpera policijski službenici pronašli su 33 osobe, najvjerojatnije nezakonite migrante, koji nisu ozlijeđeni. Dovedeni su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status njihovog boravka u Republici Hrvatskoj - objavio je MUP.

PUZ

Vozaču je pružena liječnička pomoć u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je tijekom probijanja blokade teško ozlijeđen.

Nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma’.

PUZ

U potjeri su sudjelovali policijski službenici posebne operativne skupine Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke. Nitko od njih nije ozlijeđen, a prilikom probijanja blokade na Lučkom, oštećena su dva policijska vozila.

PUZ

- Događaji u kojima krijumčari ljudi izravno ugrožavaju živote policijskih službenika više nisu rijetkost jer u svojoj beskrupuloznosti i s jednim jedinim ciljem – zarade, ne mare niti za živote osoba koje prevoze, kao ni za živote policijskih službenika - naglašavaju iz MUP-a.

Prošle godine (2018.) hrvatska je policija uhitila 620 krijumčara ljudima, dok su prema prvim statistikama, ove godine do 1. lipnja uhićena 344 krijumčara.

PUZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:57