BUKTINJA

FOTO, VIDEO: JAKE VATROGASNE SNAGE STAVILE POD KONTROLU VELIKI POŽAR U DUGOJ RESI Gori bivša tvornica u centru grada

 
 screenshot Facebook Radio Mrežnica

NOVO 20:01 Nakon dvosatne borbe s vatrenom stihijom jake vatrogasne snage stavile su pod nadzor požar u bivšoj Pamučnoj industriji, javlja lokalni portal Radio Mrežnica. On se više ne širi, ali vatrogasci će imati posla s njim sve do jutra.

– Nema opasnosti za građane i nema ozlijeđenih. Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja uzroka požara, kažu u PU karlovačkoj.

Sveukupno vatru gasi 55 vatrogasaca sa 19 vozila iz osam vatrogasnih postrojbi: DVD Duga Resa, DVD Belavići, DVD Stara Sela, JVP Karlovac, JVP Ogulin, DVD Barilović, DVD Belajske Poljice i DVD Hrnetić Novaki.

– Trenutno nema opasnosti od širenja požara te ne gore nikakve opasne tvari, priopćio je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Na terenu su gradonačelnik Tomislav Boljar te župan Damir Jelić, a o požaru Pamučne obaviješten je i premijer. Zahvalio je svima na terenu na trudu koji ulažu da se vatru ugasi.

Kako je rečeno na netom održanoj konferenciji za novinare, požar će u potpunosti biti pod kontrolom u ranim jutarnjim satima. To znači da je pred vatrogascima besana noć.

– Opsežan je ovo posao, ali opasnosti od širenja te za građane nema, ponovio je još jednom Franković.

-------------------------------------

PRVA VIJEST

Veliki požar nešto prije 17 sati izbio je u tvornici Pamučne industrije u u centru Duge Rese, javlja lokalni portal Radio Mrežnica.

Crni dim se nadvio nad grad, a vatru pokušavaju obuzdati vatrogasci. Upravo ovaj požar vjerojatni je razlog zbog kojeg u Dugoj Resi nema struje.

Kako doznaje Radio Mrežnica, vatra je planula u prostoru bivše dorade.

Požar je vrlo brzo zahvaćao spomenuti prostor i vatra je zaprijetila širenjem na susjedne zgrade. Čulo se pucanje stakla.

Javna vatrogasna postrojba i dugoreški vatrogasci intenzivno gase požar.

Bivša tvornica Pamučne, poznatija kao Fabrika, nekad je bila zaštitni znak i perjanica Duge Rese, ali već odavno to nije. Dio u kojem je planuo požar je napušten i sada doslovno odlazi u dim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:54