PANIKA U SPLITU

FOTO, VIDEO: NA SPLITSKOM ŽNJANU BUKNUO POŽAR Vatrena stihija zahvatila dva pomoćna objekta: 'Zapaljeno je na više mjesta, viđen je i piroman'

 
 Jakov Prkic / CROPIX

Po tko zna koji put opet je gorjelo na Žnjanu, ovaj put među plastenicima s gornje strane ceste prema Duilovu, kako doznajemo od splitskih vatrogasaca, prenosi Slobodna Dalmacija.

Negdje iza 15 sati buknuo je požar, koji se jako brzo širio, a vatrogasci koji su odmah po dojavi stigli na teren odmah su zaključili kako su istovremeno krenula dva do tri požara u nekoliko minuta na potezu od jedva 300 metara.

- Požar je lokaliziran u 16.40 sati. Šteta je evidentna na dva pomoćna objekta, na jednom limenom i jednom betonskom, te na dva plastenika i dva staklenika, na sreću vatra nije zahvatila stambene objekte jer je zaustavljena na vrijeme. Ukupno je izgorjelo oko 2 hektara. Požar i jest došao iz zapaljenog korova i smeća kojeg ima tamo dosta, a kako smo mogli vidjeti, na više mjesta je zapaljeno i viđen je neki piroman čiji je opis dan policiji. Nije prvi put da na Žnjanu i Duilovu gori. To je već duga praksa koju treba zaustaviti - kaže nam Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split.

Požar je gasio 31 vatrogasac iz JVP Split, DVD Split, DVD Žrnovnica, DVD Podstrana i DVD Vranjic, a dio njih ostat će na požarištu dok se potpuno ne sanira.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2021 22:37