UNIŠTENI AUTOMOBIL

FOTO, VIDEO: OTKRIVENA POZADINA EKSPLOZIJA KOD DUBROVNIKA Snažne detonacije u blizini vrtića i škole kulminacija su rata BBB-a i Torcide?

 
 Dubrovački Dnevnik Redakcija (YouTube)

U prigradskom dubrovačkom naselju, Novoj Mokošici, u četvrtak oko tri sata, nepoznata je osoba ubacila pirotehničko sredstvo u jedan automobil koji je znatnije oštećen, u isto vrijeme, na terasu ispred stana vlasnika automobila bačeno je, najvjerojatnije, identično pirotehničko sredstvo, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Kako smo ranije danas izvijestili, eksplozija se dogodila kod dječjeg vrtića i Osnovne škole Mokošica, a od jačine detonacije vjetrobransko staklo je odbačeno 40-ak metara od samog vozila.

Policija je izvijestila kako su obavljeni očevidi na mjestima događaja te se nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi se otkrio počinitelj, kao i motiv počinjena kaznenog djela.

U Ulici Bartola Kašića, nepoznata je osoba u prethodno oštećeno osobno vozilo 57-godišnjeg vlasnika ubacila jače pirotehičko sredstvo, najvjerojatnije tzv. topovski udar, prilikom čega je vozilo znatnije oštećeno. U istom vremenu na terasu ispred stana istog vlasnika bačeno je, najvjerojatnije, identično pirotehničko sredstvo prilikom čega nije bilo nikakva oštećenja, precizira policija.

Dubrovački vjesnik neslužbeno doznaje da je u pozadini ovog napada sukob navijačkih skupina.

Naime, automobil koji je uništen u eksploziji, Opel Vectru, koristio je i 31-godišnji sin vlasnika, inače član navijačke skupine Bad Blue Boys, navodi Dubrovački dnevnik. Taj lokalni portal podsjeća da se prije nekoliko tjedana u kafiću u Mokošici dogodio još jedan incident u kojem su sudjelovali pripadnici BBB-a i Torcide.

Navode kako je 6. lipnja nekoliko 'torcidaša' prvo ispred kafića napalo jednog BBB-a udarajući ga palicom, rukama i nogama, a potom su kamenjem gađali i goste kafića. Među napadnutim osobama, nalazio se tada 31-godišnji član Bad Blue Boysa i sin vlasnika automobila u koji je ubačen topovski udar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:03