MUŠKARAC NA BICIKLU

FOTO, VIDEO: POLICIJA OBJAVILA FOTOGRAFIJE Ovo je opasni piroman koji je u jednoj noći u Zagrebu zapalio čak sedam automobila

 
 PU zagrebačka

Zagrebačka policija tijekom poslijepodneva objavila je fotografije muškarca za kojeg se, kako doznaje Jutarnji, sumnja da je podmetnuo niz požara u razmaku od par sati sredinom studenog, a u kojima je uništeno ili oštećeno ukupno sedam vozila različitih vlasnika.

PU zagrebačka u priopćenju navodi samo kako je na "fotografijama je muškarac za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu".

"Nepoznati je muškarac mlađe životne dobi, srednje ili vitke građe, tada obučen u donji dio trenirke crne boje, crnu jaknu s kapuljačom koja je na gornjem dijelu sive boje kao i kapuljača dok se na stražnjem dijelu nalazi vertikalna crtu koja se proteže preko cijele kapuljače, a na prednjem dijelu ima trokutasti sivi uzorak koji se od zatvarača širi prema ramenima. Rukavi su s unutarnje strane također sive boje, a muškarac vozi brdski bicikl, nepoznate marke, tamnije boje, bez vidljive dodatne opreme dok na oba kotača ima po dva katadioptera, tzv. ''mačje oči''.

PU zagrebačka

PU zagrebačka

Ukoliko građani imaju korisne informacije o osobi s fotografija, pozivamo ih da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili nam se jave na broj 192. Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Informacije građani mogu dostaviti i anonimno", poručuju iz policije.

Podsjetimo, policija je u studenom potvrdila kako su požari - koji su u jednoj noći na tri od četiri različite lokacije na području Zagreba ili uništili ili oštetili ukupno sedam vozila različitih vlasnika - podmetnuti.

Prema informacijama do kojih je došao Jutarnji list, u sva tri podmenuta požara policija i vatrogasci naišli su na slične materijalne tragove koji upućuju na jedan posve nov način izazivanja požara na vozilima.

Naime, dok je u dosadašnjim slučajevima bilo uobičajeno da netko polije vozilo benzinom i zapali ga ili pak na vozilo baci nešto poput Molotovljeva koktela, ovdje to nije bio slučaj.

Prema neslužbenim informacijama, piroman se koristio kockama za potpalu koje se mogu kupiti u gotovo svakoj trgovini. Te kocke je stavio na zadnji desni kotač iznad kojega se nalazi rezervoar i zapalio ih.

Tako se stigao udaljiti jer treba neko vrijeme da se vatra proširi na tank s gorivom. To objašnjava zbog čega se na nekim autima požar proširio, a na nekima se lokalizirao ili su se kocke ugasile, pa požar nije ni izbio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:40