NESREĆA KOD OSIJEKA

FOTO: Vlak naletio na automobil, poginula vozačica

 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK – Putnički vlak koji je vozio na relaciji Osijek – Vrpolje – Šamac naletio je u ponedjeljak ujutro nešto iza 9 sati na osobni automobil osječkih registracijskih oznaka pri čemu je smrtno stradala vozačica automobila 41-godišnja Osječanka.

Nesreća se dogodila u Ivanovcu nedaleko od Osijeka, na pružnom prijelazu bez brklje označenom samo Andrijinim križem i znakom STOP.

Vozačica je svojim VW passatom došla na pružni prijelaz i bez zaustavljanja ga pokušala prijeći kada je na vozilo naletio vlak iz smjera Osijeka udarivši ga direktno po sredini. Udar vlaka u vozilo bio je toliko snažan da su počeli otpadati dijelovi s vozila.

Vlak se, gurajući vozilo, zaustavio tek nakon 400 metara a automobil je bio toliko uništen da ga je bilo nemoguće prepoznati. U njemu je na mjestu nesreće smrtno stradala vozačica.

U vlaku se prilikom nesreće nalazilo desetak putnika među kojima nitko nije ozlijeđen.

- Bilo je strašno, čuo se strahovit udar i kočenje vlaka. Nekoliko sekundi do zaustavljanja vlaka čula se škripa i cviljenje lima o tračnice – ispričala je jedna mlađa putnica iz vlaka koja je zajedno s ostalim putnicima vraćena u Osijek.

Očevid nesreće obavio je istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac koji je naložio obdukciju tijela smrtno stradale žene te alkotestiranje strojovođe uz provjeru tahometra.

Riječ je o pružnom prijelazu na kojemu je proteklih godina smrtno stradalo nekoliko osoba najčešće zbog činjenice da se radi o slabo preglednom prijelazu bez brklje.

Prema tvrdnjama glasnogovornice osječke policije Edite Roterbauer Policijska uprava već desetak godina upozorava HŽ na ovaj pružni prijelaz jer su zbog loše preglednosti nesreće na njemu učestale.

Za bolje osiguranje prijelaza postavljanjem brklje i elektronske signalizacije potrebno je oko milijun kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 13:09