TRAGEDIJA

Frontalno se sudarila dva motocikla, mladić s Aprilijom od siline udarca odletio u prometni znak, odbio se natrag na cestu i podletio pod auto

Ilustracija
 Boris Kovačev / CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći koja se u srijedu oko 9,25 sati dogodila na Jadranskoj magistrali u Šibeniku, na predjelu Njivica (na potezu od Meteriza prema Plodinama) smrtno je stradao 19-godišnji Šibenčanin, vozač motocikla marke Aprilia.

Očevidom koji je vodila zamjenica općinske državne odvjetnice utvrđeno je da je nesreću skrivio 59-godišnji vozač motocikla Kawasaki iz Nove Gradiške. On se kretao magistralom iz smjera Šibenika prema Vodicama te je u desnom nepreglednom zavoju, na mjestu gdje je to zabranjeno, krenuo pretjecati vozilo ispred sebe. U tom kobnom pretjecanju došlo je do sudara Kawasakija i motocikla Aprilia koji se kretao iz suprotnoga smjera i kojim je upravljao mladi Šibenčanin.

Nakon sudara, od siline udara 19-godišnjak je s motociklom pao na prometni znak od kojega se odbio i nastavio nekontrolirano kretati po kolniku. U tom trenutku na prednji lijevi kotač motocikla naletio je osobni automobil Opel šibenskih registracija kojim je upravljao 53-godišnjak.

Nesretni 19-godišnjak iz Šibenika od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu nesreće. Vozač Kawasakija zadobio je teške ozljede i zadržan je na liječenju u šibenskoj bolnici. Protiv njega bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnim posljedicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:40