NA KRAJU RADNOG VREMENA

GOLIM RUKAMA SVLADAO PLJAČKAŠA NA VOLTINOM NASELJU Naoružani razbojnik opljačkao je poštu, no za njim je pojurio mladić i započela je tučnjava

POŠTA OPET NA METI Hrabri mladić koji se zatekao u pošti, krenuo za razbojnikom, sustigao ga i svladao do dolaska policije
Ilustracija
 Ivan Lacković / CROPIX

Razbojnika koji je prijeteći vatrenim oružjem u petak navečer u 19.40 sati opljačkao poslovnicu pošte u Ulici Dragutina Golika 28 na Voltinom naselju sustigao je i svladao 23-godišnjak koji se zatekao u poslovnici pošte kao stranka.

On je, nakon što je 30-godišnjak prijeteći pištoljem dvjema službenicama u dobi od 40 i 46 godina i njemu, koji je bio stranka, istrčao iz pošte i krenuo za njim. Sustigao ga je u ulici Voltino i pohrvali su se pri čemu je 23-godišnjak lakše ozlijeđen, ali je uspio zadržati razbojnika do dolaska policije, a on je u tom hrvanju s razbojnikom lakše ozlijeđen. Nakon toga je prevezen u KB Sestara milosrdnica gdje mu je pružena pomoć i ustanovljene lakše ozlijede, a uhićeni razbojnik priveden je u Policijsku postaju Trešnjevka na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

Ista poslovnica opljačkana je prije nešto više od mjesec dana, 31. listopada, a opljačkana je i u studenome prošle godine. U sva tri navrata pljačke su izvedene u vrijeme prije zatvaranja poslovnice, kada se zbraja i sprema dnevni utržak.

Obzirom na učestale pljačke poslovnica u prosincu Hrvatska pošta i zagrebačka policija pojačano nadziru poslovnice, pa je tako vjerojatno i u ovom slučaju policija bila nedaleko poslovnice i brzo reagirala.

Na sličan je način policija uhitila i pljačkaša pošte koji je 1. prosinca prošle godine pet minuta prije zatvaranja, oko 20 sati upao u poštu u Albaharijevoj ulici 7 i prijeteći plastičnim pištoljem uzeo novac. Policajac VII PP koji je bio u zasjedi, ušao je u poslovnicu u trentuku kad je pljačkaš trpao novac u jaknu, razoružao ga i uhitio. Ustanovilo se da je prijetio plastičnim pištoljem. O spektakularnom uhićenju Jutarnji list je objavio i eksluzivne snimke nadzornih kamera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:53