REMETE

'HALO, HITNA, ŠETALA SAM PSA I SAMO ME POVUKAO U STRANU. OTKOTRLJALA SAM SE U PROVALIJU...' Mlada Zagrepčanka upala u kotlinu duboku 35 metara

 

Dvadesetak minuta trajala je u ponedjeljak navečer akcija spašavanja ženske osobe iz 35 metara duboke provalije u zagrebačkim Remetama u kojoj je završila tijekom šetnje s psom.

Sreća u nesreći je da je djevojka unatoč bolovima koje je trpjela ostala pri svijesti te je odaslala poziv u pomoć, a po dolasku djelatnika Hitne pomoći oko 19.15 sati na mjesto intervencije u neposrednoj blizini kućnog broja 8 Ulice Remete odlučeno je da se na intervenciju pozovu i zagrebački vatrogasci kako bi unesrećenu izvukli na kolnik jer je bila u kotlini dubokoj oko 35 metara, ali i udaljena od ruba nekih 50 metara.

- Šetala sam psa i samo me povukao u stranu. Pa sam se otkotrljala niz padinu - ispričala je ozlijeđena djevojka dok joj se pružala prva pomoć.

Zagrebački su je vatrogasci uspješno opremom za spašavanje iz dubina i s visina, imobilizirali u korito. S njima se u ponor spustio pod mjerama osiguranja i djelatnik Hitne pomoći koji je unesrećenu pregledao te joj imobilizirao ozlijeđenu nogu kako bi je mogli izvući užetom na prometnicu.

Ozlijeđena djevojka je potom kolima Hitne pomoći prevezena u bolnicu na sanaciju ozljeda, a okolnostima koje su prethodile nesreći utvrdit će policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:34