ZASAD BEZ PRIJAVA

HOĆE LI LJUDI KOJI SU TIJEKOM PREMLAĆIVANJA TINEJDŽERICE BILI U ZADARSKOM KAFIĆU IPAK ODGOVARATI? Državno odvjetništvo pokrenulo izvide...

 Jure Mišković / CROPIX

Općinski državni odvjetnik u Zadru Ivica Škara naložio je policiji provođenje izvida protiv osoba koje su 13. lipnja bile u kafiću "Chill out" na Meladi, a navodno nisu pokušali spriječiti Darka Kovačevića Daruvarca u svom divljačkom pohodu na 18-godišnju djevojku, piše Zadarski.hr.

Iako nisu zaprimili kaznenu prijavu protiv neke od osoba koji su bile te večeri u kafiću, Općinsko državno odvjetništvo je ipak ocijenilo potrebnim ispitati mogućnosti je li netko mogao, ali nije Daruvarca spriječio u premlaćivanju djevojke, odnosno je li netko odbio pomoći djevojci, što bi bilo kazneno djelo nepružanja pomoći osobi u životnoj opasnosti iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe ili drugog, za što je predviđena kazna do godine dana zatvora.

Inače, tijekom istrage zadarska je policija uzela iskaz 11 osoba koje su svjedočile te večeri o događanjima na inkriminiranom mjestu.

Po okončanju izvidnih radnji Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li i protiv koga eventualno pokrenuti kazneni postupak, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:59