STRAŠNO

HOROR U PODRAVINI Pas u kući izgrizao jednomjesečnu bebu, hitno je prevezena u Klaićevu RAVNATELJ DJEČJE BOLNICE ZA JUTARNJI 'Dijete je kritično!

 

U malenom mjestu Repaš danas u ranim popodnevnim satima pas je izgizao jednomjesečnu djevojčicu, javlja lokalni portal Klikaj.hr.

Policija je o ovom nemilom događaju informaciju dobila oko 14.45 sati sa Zavoda za hitnu medicinu iz Koprivnice gdje je djevojčica prvo dovezena.

Dijete je s teškim ozljedama odmah prebačeno u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić otkrio nam je detalje zdravstvenog stanja djevojčice kojoj je CT glave napravljen u Koprivnici u 15.10h te je nakon toga prebačena u Zagreb zbog po život opasnih ozljeda.

- Prvi pregled obavljen je u našoj bolnici u 19.06h. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Operacija je u tijeku. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, stradalo je i moždano tkivo. Dijete je kritično - rekao nam je dr. Roić oko 21 sat.

Malo kasnije izvijestio nas je da je operacija završena. - Zahvat je završen oko 21.30h. Zbrinute su višestruke ozljede kostiju kranijuma i moždanih struktura. Dijete je trenutno u jedinici intenzivnog liječenja - izjavio je dr. Roić za Jutarnji.

Iako ne postoje službene potvrde, doznaje se da je pas koji je napao malenu djevojčicu pasmine Argentinska doga.

-To se dogodilo kod mlađeg para koji je nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo - još ne znamo. Vidjeli smo hitnu pomoć i policiju, a ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb - kazao nam je zabrinuti mještanin Repaša.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku, a po nalogu Županijskog državnog odvjetništva obavit će se očevid radi utvrđivanja okolnosti ove nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:50