ISTRAŽNI ZATVOR

HOROR U ZAGREBU Sportskoga trenera (66) priveli zbog seksualnog zlostavljanja četiri djevojčice, najmlađoj je bilo samo 11 godina

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.09.2018. u 12:00

sad little girl on the background of an old brick wall, Image: 336235793, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Panthermedia
Profimedia, Panthermedia

Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je hrvatskog državljanina (1952.) zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Osnovano se sumnja da je od 2003. do 2015. godine kao trener jednog sportskog kluba iz Zagreba na štetu četiri oštećenice u dobi od 11 do 17 godina počinio više kaznenih djela, i to jedno kazneno djelo spolnog uznemiravanja, jedno kazneno djelo bludnih radnji i dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta starijeg od petnaest godina, te tri kaznena djela bludnih radnji.


Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je da protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage prihvatio je i odredio istražni zatvor ali samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke dok je odbio u odnosu na drugu predloženu osnovu zbog čega će državno odvjetništvo uložiti žalbu.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo