OSUĐEN NA ČETIRI GODINE ZATVORA

HORVATINČIĆ ZATRAŽIO NOVU ODGODU ODLASKA U ZATVOR Dan nakon što mu je sudac već odredio datum, završio na hitnoj ODVJETNIK: 'Život mu je ugrožen'

Tomo Horvatinčić
 CROPIX

Tomislav Horvatinčić (72) podnio je u četvrtak poslijepodne molbu da mu se odgodi odlazak u zatvor zbog zdravstvenih razloga putem svog odvjetnika Velimira Došena.

Horvatinčić koji je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u ljeto 2011. godine u kojoj je poginulo dvoje talijanskih državljana u molbi među ostalim navodi da mu je određena i operacija u Klinici u Beču gdje je bio liječen od raka kostiju za travanj ove godine zbog sve jačih bolova. Uz to, 30. siječnja u Njemačkoj je po treći put podvrgnut operaciji karcinoma želuca, navodi se u molbi za odgodu izvršenja zatvorske kazne.

U utorak, dan nakon što se javio sucu izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Petru Šakiću kako bi opravdao ranije nedolaske na ročište, Horvatinčić je završio na hitnom prijemu Radiochirurgije u Svetoj Nedelji zbog zdravstvenih teškoća. Zaključno, njegov odvjetnik Velimir Došen smatra da Horvatinčić nije sposoban za izdržavanje kazne jer mu je zdravlje teško narušeno i ugrožen mu je život.

- Smatram kako mu Bolnica za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ne može pružiti odgovarajuće uvjete za liječenje i da će uvažiti molbu za odgodu izdržavanja kazne zatvora - rekao je odvjetnik Došen za Jutarnji list.

Sada će molba s cjelokupnom dokumentacijom biti proslijeđena u zatvorsku bolnicu koja će se očitovati o dokumentaciji i odlučiti je li Horvatinčić u pravu kad tvrdi da mu se u zatvorskoj bolnici ne može pružiti odgovarajuća liječnička skrb, te će odlučiti treba li njegovu molbu odbiti ili uvažiti. Ako ga odbiju može se žaliti i o tome će odlučivati izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ali će se formirati novi spis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:14