PROPAO IM PLAN

IDENTIFICIRANI SU PLJAČKAŠI KOJI SU POKUŠALI OROBITI BANKU NA ČRNOMERCU Obojica su već otprije poznati policiji

Zagreb, 080719.
Okretiste Crnomerec.
U sklopu Konzuma na okretistu Crnomerec oko 14 sati dvojica izvrsitelja pocinila su razbojstvo u banci PBZ,uz prijetnju vatrenim oruzjem. Jedan muskarac je uhicen, a ozlijedjen je zastitar.
Na fotografiji: policijski ocevid.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX

 

Kako doznaje Jutarnji list, policija je identificirala obojicu muškaraca koji su jučer oko 14 sati pokušali opljačkati poslovnicu PBZ-a u trgovačkom centru na Črnomercu.

Obojica su već otprije poznati policiji, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja počinjena još nekih sličnih kaznenih djela, doznali smo u PU zagrebačkoj. Podsjetimo, jedan je uhićen, a drugi i dalje u bijegu.

Pljačkašima je planove pokvario policajac u civilu koji je nasrnuo na njih tijekom pokušaja razbojstva.

-  U banci se dogodio pokušaj kaznenog djela razbojstva, a počinili su ga maskirani počinitelji naoružani vatrenim oružjem. Fizički su napali zaštitara, a spriječio ih je policijski službenik koji se tamo zatekao i predstavio se. Nakon toga počinitelji bježe, a policijski službenik nastavlja s potjerom. Ispaljuje hitac u zrak i sustiže jednoga počinitelja. Ovaj ga napada, ali ga policijski službenik uspije svladati, uz pomoć građana - rekao je u ponedjeljak  Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

 

Poručio je da su u ovom događaju tri osobe ozlijeđene: policijski službenik, zaštitar i počinitelj.

- Jedan počinitelj je nakon pružene liječničke pomoći prebačen u službene prostorije na krim istraživanje, a za drugim intenzivno tragamo - istaknuo je načelnik.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo