KAROJBA ŠOKIRANA TRAGEDIJOM

'IGOR JE UVIJEK PAZIO U VOŽNJI, NISAM VIDIO NI DA JE PIVO POPIO, NITKO NE MOŽE VJEROVATI DA JE MRTAV' Velika tuga u malom mjestu u unutrašnjosti Istre

 
Kuća u kojoj se nalazi autolimarska radionica u vlasništvu preminulog Igora Soldatića (u krugu sa suprugom)
 CROPIX

Tuga je zavila malo mjesto Karojbu u unutrašnjosti Istre nakon što je u srijedu navečer život na Istarskom ipsilonu izgubio njihov sumještanin Igor Soldatić u sudaru s pijanom riječkom pročelnicom za sport Verom Begić Blečić. Nitko ne može vjerovati da se to dogodilo, a da je izgubio život kada da se u njegov automobil zabila javna osoba koja je vozila u suprotnom smjeru i to s 1,8 promila u krvi, smatraju da je nedopustivo. U njegovoj obiteljskoj kući u sklopu koje je sam vodio autolimarsku radionicu Walter muk i tišina.

- To je velika tragedija i žalosno je što se tako nešto dogodilo. Svi smo u šoku i jučer smo se zvali cijeli dan i pitali jedni druge je li to istina - kazao nam je Igorov prijatelj i suradnik Mauro Močibob koji u Karojbi ima vulkanizersku radionicu MM. Igor je 30-ak metara dalje od oca naslijedio autolimarsku radionicu Walter.

- Baš sam trebao ići kod njega da nešto riješimo, kada je došla do mene ta vijest. Presjeklo me i još uvijek nemam snage otići do njegovih roditelja. Nitko od nas ne zna kako bismo se sada ponašali. Jednostavno ne mogu vjerovati da je to moguće. I cijelo mjesto razmišlja kao ja, jer svi jako dobro znamo Igora. Bio je više nego discipliniran kada je vožnja u pitanju.

On je bio jedna od osoba koja bi se vezala i tri puta kada bi mogla da bi bio siguran u automobilu - kazao nam je njegov kolega koji ne može doći k sebi. Kazao nam je da je Igor svaki dan iz Karojbe putovao za Umag gdje je živio sa suprugom Tanjom i sinom Rokom.

- Zvono na crkvi je samo jednom zazvonilo što nam je znak da je život izgubio netko iz mjesta. A kada i gdje će biti sprovod još ćemo vidjeti - kazao je Močibob.

Njegov kolega Patrik Pilat osuđuje ovo neodgovorno ponašanje na cesti i kaže da opreza nikada dosta: - On je svaki dan putovao tom cestom i naravno da ju je znao napamet. Ali, nikad ne možeš biti dovoljno siguran - kazao je Pilat.

Susjedi u selu tvrde pak za njega da je bio iznimno odgovoran kao vozač i da ga nikada nisu vidjeli da je u lokalnom kafiću popio pivo. U Umagu je pak kozmetički salon Igorove supruge Tanje zatvoren, a na vratima stoji informacija “zbog smrtnog slučaja”. Njezina poznanica iz knjigovodstvenog ureda kazala nam je da Tanja nije u Umagu.

- S djetetom je još uvijek u bolnici u Rijeci. A što da vam kažemo. Velika tragedija. Grozno je kada ti se tako nešto dogodi. Uzmeš si jedan dan slobodno da ideš na izlet i tragedija. Grozno - kratko nam je rekla.

Inače, supruga preminulog Igora salon vodi već sedam godina. Njihov su obiteljski život poznanici i prijatelji opisali kao miran. Svako slobodno vrijeme provodili bi s djetetom na izletu ili putovanjima. Nažalost, jedan takav završio je kobno.

Tragično preminuli Igor nije mogao izbjeći nesreću koja se dogodila na izlasku s mosta na Mirni u smjeru Umaga, jer se s lijeve strane izlaza nalaze betonski blokovi koji su mu priječili da vidi kako netko dolazi iz suprotne strane. Koja je bila namjera riječke pročelnice s 1,8 promila alkohola u krvi, tek će se saznati. Sada se samo može nagađati da je eventualno htjela 50 metara dalje na mostu prijeći na suprotnu traku da bi se našla na pravoj strani autoceste. Do tamo nije stigla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:49