NASILJE

INCIDENT KOD KNINA U kafić upalo 15 maskiranih napadača, pretukli su goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, u bolnici završilo i dijete

 
 Foto: Feral News

Sinoć se u Biskupiji pokraj Knina kafiću u kojem su okupljeni gledali utakmicu Crvene zvezde i Young Boysa dogodio incident. Petnaest maskiranih osoba je upalo u kafić i napalo ljude koji su gledali utakmicu, a među njima je bilo i žena i djece, javlja Feral news.

Pet ozlijeđenih je prevezeno u bolnicu 'Hrvatski ponos' u Kninu, a među njima je i vlasnik kafića koji je dobio bocom u glavu i njegova supruga, te jedno devetogodišnje dijete.

Policija traga za napadačima, a prema dosadašnjim informacijama, moguće je da se radi o osobama koje nisu s područja Knina i okolice.

Feral news javlja da se sličan incident dogodio i u Đevrskama, gdje je u kafiću u kojem se gledala utakmica došlo do provokacija, uglavnom na nacionalnoj osnovi.

Policija: Priveli smo nekoliko osoba

Sinoć, 21. kolovoza oko 22.30 sati na području Knina, u mjestu Uzdolje, je nekoliko, za sada, nepoznatih osoba u tamošnjem ugostiteljskom objektu verbalno i tjelesno napali vlasnicu ugostiteljskog objekta i goste, pri čemu su oštetili i inventar objekta. Tom prilikom 5 osoba je lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik, priopćila je jutros šibenska policija.

Nakon toga oko 22,50 sati u mjestu Đevrske, je nekoliko, za sada, nepoznatih osoba verbalno, a potom i tjelesno napali vlasnika ugostiteljskog objekta i goste i oštetili inventar, kojom prilikom nitko nije ozlijeđen.

Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a policija intenzivno poduzima mjere i radnje u cilju otkrivanja osoba vezanih za ovaj događaj, koji je okvalificiran kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, nanošenje tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari. Tijekom dosadašnjeg postupanja nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s ovim događajem, su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Milošević: 'Ovo je još jedan napad na Srbe'

Nakon napada se jutros na Facebooku oglasio saborski zastupnik i predsjednik SNV-a Boris Milošević.

Na žalost jučer se dogodio još jedan napad na Srbe. Ovo ljeto nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje, gdje su napadači napali i pokušali ozlijediti više osoba motivirani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih.

Napad maskiranih napadača u srijedu navečer u kafiću u Uzdolju, općina Biskupija na grupu gostiju među kojima je bilo žena i djece je divljački i kukavički čin. Ovo nije navijački obračun. Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:38