SUSPENZIJA

INSPEKCIJA POTVRDILA DA NA PODRUČJU DARUVARA RADI PROFESOR OPTUŽEN ZA PEDOFILIJU Iz ministarstva poslali hitnu naredbu: 'Udaljite ga iz škole!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.05.2018. u 16:17

Zagreb, 190218
Ministarstvo znanosti. Svecanost potpisivanja Sporazuma izmedju Vlade Republike Hrvatske i Europske svemirske agencije (ESA) o svemirskoj suradnji u mirnodopske svrhe. U ime Vlade Republike Hrvatske Sporazum su potpisali ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blazenka Divjak, a u ime generalnog direktora Europske svemirske agencije Frederic Nordlund, voditelj Ureda za medjunarodnu suradnju.
Na fotografiji: Blazenka Divjak.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Ministarstvo znanosti i obrazovanja naredilo je u ponedjeljak hitnu suspenziju srednjoškolskog profesora koji je predavao na području Bjelovara i Daruvara unatoč pravomoćnoj optužnici za spolno zlostavljanje djece. Nakon što je prošli tjedan procurila priča o profesoru pedofilu koji je u bjelovarsku školu uredno došao s potvrdom o nekažnjavanju, ministrica Blaženka Divjak naredila je hitan inspekcijski nadzor.

Samo nekoliko dana poslije Ministarstvo je zaista utvrdilo da se radi o čovjeku kojemu se na teret stavljaju teška kaznena djela i odmah obavijestilo škole u kojima je učitelj bio zaposlen. Pozvali su da hitno profesora udalje od obavljanja poslova u školskim ustanovama.

- Ministarstvo znanosti i obrazovanja je od Gimnazije Daruvar zaprimilo potvrdu Državnog odvjetništva da je protiv navedenog učitelja pokrenut kazneni postupak te je sukladno dobivenim informacijama, žurno obavijestilo preostale poslodavce - škole u kojima je navedeni učitelj zaposlen da postupe sukladno Zakonu. S obzirom da je riječ o kaznenom postupku radi optužbe za kazneno djelo koje je člankom 106. stavkom 1. i 2. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj propisano kao zapreka za rad u školskoj ustanovi, Ministarstvo je pozvalo Škole da žurno postupe u skladu s obvezom iz članka 106. stavka 5. istog Zakona, a kojom je propisana obveza udaljenja takvog radnika od obavljanja poslova stoji u priopćenju Ministarstva.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo