SVJEDOKINJA UBOJSTVA

ISPOVIJEST ŠVEĐANKE KOJA JE S OBITELJI LJETOVALA U SPLITU 'Išla sam s djecom i prijateljem na večeru i tada smo posvjedočili krvoproliću...'

 
Ilustracija
 Tomislav Krišto / Hanza media

Novi list piše da im se u srijedu javila gospođa Linda Kvilten koja tvrdi da su ona, njezin prijatelj i dvoje njezine djece (17 i 18) tijekom boravka u Splitu prošle srijede vidjeli napad nožem koji je rezultirao smrtnim stradavanjem 53-godišnjeg muškarca. Naknadno je utvrđeno da se za napad na 53-godišnjaka tereti 38-godišnji Željko Melvan, čija se trenutna lokacija ne zna i za kojim policija trenutno traga.

Kvilten, inače stanovnica Švedske, kaže da je policija s njom, njezinim prijateljem i njezinom djecom razgovarala, ali da nije uzela njihova imena te da ih poslije nije zvala.

- Moje ime je Linda Kvilten i živim u Švedskoj. Prošle srijede, dvoje moje djece, moj prijatelj i ja posjetili smo Split. Odsjeli smo u apartmanu na adresi Kruševića Gumno 15. Oko osam navečer krenuli smo na večeru i iz naše ulice skrenuli u Sinjsku ulicu, gdje smo vidjeli dva muškarca kako se svađaju. Baš kad smo prošli pored njih, jedan od te dvojice potegnuo je veliki nož na drugoga. Vidjeli smo sve što se dogodilo. Kad je ubojica otrčao, moja djeca, stara 17 i 18 godina, pomogla su ubodenom muškarcu dok je hitna pomoć još bila na putu - napisala je u emailu Novom listu Linda Kvilten.

Žiteljica Švedske rekla je da se bojala da će se napadač vratiti, ali da su u međuvremenu stigli hitna pomoć i policija.

- Razgovarali smo s policajcima kad su stigli, ali nisu uzeli niti naša imena, niti brojeve telefona, iako smo ključni svjedoci i iako smo sve vidjeli vlastitim očima. Mladi policajac činio se nezainteresiranim za sve što smo imali reći. Nakon što sam očistila krv sa sinovih ruku i kćerkinih nogu i ruku, u čemu nam je pomogao ljubazan gospodin koji se pojavio s mokrim ručnikom, otišli smo s lica mjesta. Kad smo stigli u Švedsku, jedan čovjek iz Srbije s kojim radim pomogao mi je da nađem članak o tome ubojstvu. Tad sam vidjela i fotografiju ubojice pa sam pomislila da će policija možda trebati svjedoke, zbog čega vas kontaktiram - napisala je Švedska turistkinja i redakciji Novog lista ustupila svoj broj mobitela, u slučaju da je hrvatska policija poželi kontaktirati.

PU splitsko-dalmatinska
Željko Melvan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:45