INCIDENT U NOVOM ZAGREBU

ISPOVIJEST VOZAČA KOJI JE SUDJELOVAO U MAKLJAŽI NA AVENIJI DUBROVNIK U razgovoru za Jutarnji detaljno opisao kako je došlo do rijetko viđene tučnjave

 
Tučnjava u Novom Zagrebu
 Snimio čitatelj

Fizički obračun dvojice vozača Dine Z. (26) u Opel Corsi, i Martina Š. (38) u Audiju, u srijedu usred bijela dana, na ulicama Novog Zagreba, a čije su snimke u vrlo kratkom vremenu doslovno preplavile društvene mreže, dobit će prekršajni epilog, a kriminalističko istraživanje nad mlađim sudionikom još uvijek traje zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, kao i bijega s mjesta nesreće.

Kako bismo doznali što je bio okidač za obračun u prometu, Martin Š. za Jutarnji je list opisao kako je tekla cijela dramaturgija. Ono što mu je najteže palo jest činjenica da se sve odvijalo pred njegovom suprugom, koja je u jednom trenutku, zajedno s Dininom partnericom, pokušavala sukobljene strane razdvojiti.

- Vozio sam se sa suprugom po Ulici SR Njemačke prema Aveniji Dubrovnik. Nekoliko puta se tijekom vožnje u nas slijeva zamalo zabio Opel koji je u jednom trenutku naglo zakočio i umalo udario u auto ispred sebe. Divljao je po cesti te nam se približio velikom brzinom.

Došavši do raskrižja kod Porezne uprave, upalilo se crveno svjetlo na semaforu, pa sam izašao iz auta te kroz otvoreni prozor Corse ukazao vozaču na to kako me umalo udario, da nije u redu to kako vozi jer je krivudao po cesti te da pazi kako vozi dalje. To ga je revoltiralo pa je pobjesnio i izašao iz auta, i krenuo na mene.

Razbio mi je arkadu. Izmicao sam se, no ipak sam ga uspio udariti pa se otkotrljao iza Corse - ispričao je Martin Š., misleći da je tu sukobu kraj.

No pogriješio je, jer je Dino Z. ustao i nastavio dalje navaljivati na njega, a Dinina partnerica cijelo je to vrijeme vrištala: "Trudna sam".

- Nasrtao je na mene, kidao mi stvari s auta, i retrovizor. Zatim je otišao u svoj auto, iz kojeg je izvadio neku letvicu kojom me lupao po lijevoj arkadi. Ljudi su se tada već skupili, gledali, snimali, a njegova suvozačica čupala me te vikala kako je trudna, a ja sam se u većem dijelu obračuna samo branio. Na kraju smo sjeli svaki u svoj auto.

Vjerovao sam da je tu kraj. Ali onda se vozač Corse punim gasom zabio u moj lijevi dio auta, nakon čega je pobjegao. Slijedio sam ga kako bih fotografirao tablice i poslao policiji.

Došli smo do semafora kod Avenue Malla, i bili smo u istoj traci, nakon čega je on opet izašao iz auta, lupao po mojoj haubi te sjeo natrag u auto i pobjegao, okrenuvši se polukružno. Ja sam tada zvao policiju kako bih prijavio događaj, jer čovjek nije odustajao od konflikta i nanio mi je štetu, te sam se vratio na mjesto gdje me udario autom.

Policija mi je preko telefona rekla kako je odmah izdana tjeralica za bjeguncem te neka ih pričekam - opisao je dalje Martin Š.

Otkriva nam još kako je Dinina partnerica nedugo nakon bijega prijavila, pak, njega policiji da joj je potrgao neki lančić.

- Ona je vikala da je trudna. No zar se tako ponaša jedna trudnica? Čupala me, gurala, a nakon svega, čovjek koji ju je vozio u autu namjerno se autom zabio u moj. Na kraju sam završio u postaji te smo obojica prekršajno prijavljeni zbog naročito drskog ponašanja. Privatno ću ga tužiti za naknadu štete i od osiguranja se namiriti. Auto koji mi je razbio već je danima u oglasniku jer ga prodajem. Kad sve gledam nakon 24 sata od događaja, ispao sam budala i trebao sam šutjeti, a ne čovjeku ukazivati da je opasnost za volanom.

Bio sam kadet ratnog zrakoplovstva i dugo sam u prometu te znam kakve opasnosti vrebaju kad se ne poštuje brzina. No osobe poput tog čovjeka treba ukloniti s ceste. U uređenoj državi takvima bi se poderala vozačka dozvola.

Sve ovo samo mi je lekcija više u životu. Supruga mi se jedva smirila nakon svega. Dogovorili smo se da više nikog ni na što nećemo upozoravati - zaključio je Martin Š., svjestan kako će se s drugim muškarcem, inače starim policijskim znancem koji ima niz prekršaja u prometu, ponovno sresti oči u oči na Prekršajnom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:35