USRED BIJELA DANA

'IZAĐI DA TE UBIJEM!' Novi detalji pokušaja ubojstva u Opatiji: Napad je imao pozadinu

Ilustracija
 / REUTERS

U riječki zatvor smješten je jučer poslijepodne 19-godišnji Sven Rončević iz Opatije, osumnjičen za pokušaj ubojstva, da je nožem pokušao usmrtiti 16-godišnjeg učenika Hoteljersko-turističke škole u Opatiji pred ulaznim vratima te škole u ponedjeljak ujutro, piše Novi list.

Određena je i visina jamstva od 100 tisuća kuna, čijim plaćanjem mladić može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. Osim toga, osumnjičenom je postavljena mjera opreza, zabrana približavanja na manje od 50 metara žrtvi krvnog delikta.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je osumnjičeni napadač dosad neosuđivan, ali da su protiv njega pokretana dva prekršajna postupka zbog narušavanja javnog reda i mira. Rončevića je policija predvela sucu istrage nakon što je dan ranije ispitan u tužiteljstvu.

Koliko se može saznati, na tom saslušanju on nije sporio da je izvukao nož, ali je poricao da je imao namjeru ubiti učenika.

Mogući motiv zločina i dalje je pod lupom istražitelja, a u međuvremenu Novom listu ljudi upućeni u slučaj navode da saznanja do kojih se došlo ukazuju da napad hladnim oružjem ima svoju pozadinu. Čini se da je potezanje noža na učenika bila svojevrsna osveta ili odmazda.

Dosadašnji rad istražitelja na slučaju pokazao je da se 20-ak dana ranije, sredinom kolovoza, dogodio fizički sukob između dvojice aktera. Tada je, navodno, 19-godišnjak izvukao deblji kraj, a 16-godišnjak je bio sa svojim kompanjonima kada se fizički sučelio s njim. Dakle, dvojica se otprije znaju, a čini se da su prije bili i u dobrim odnosima.

Grubi napad hladnim oružjem na 16-godišnjeg učenika, nastanjenog na širem opatijskom području, dogodio se praktički pred ulaznim vratima škole. Bilo je to u ponedjeljak ujutro, nakon što je završio prvi školski sat i učenik izašao iz učionice. Rončević se sumnjiči da je čekao ispred škole da se pojavi žrtva, a onda ga najprije udario šakom u lice, pa izvukao nož i počeo zamahivati hladnim oružjem.

'Izađi da te ubijem!', vikao je u međuvremenu pred školom napadač, koji je zatim pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija nedugo kasnije identificirala, locirala i uhitila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:06