NARODNJACI KOD PAJDE

Izbila opća tučnjava zbog refrena folk pjesme

‘Još si bila dete, kada si otišla u koloni devedesetpete’, završila je pjesmu Mateja, a publika je počela s obračunom. U obračunu su sudjelovale dvije skupine mladića iz Gračaca i Kistanja, u kojoj je, pokušavajući uvesti red, najteže stradao vlasnik lokala
Knin, Padjene, 011109.Sa subote na nedjelju u ranim jutarnjim satima u kavani "Kod Pajde" u mjestu Padjane na nastupu narodne pjevacice "Mateje" izbio je fizicki obracun izmedju osmorice muskaraca od kojih su neki zadobili teske tjelesne ozlijede.Nocni klub "M7" je mjesto na kojem se nastavio fizicki obracun, a devetnaestogodisnjak je pucao u zrak iz vojne automatske puske.Na fotografiji: plakat narodne pjevacice "Mateje" na cijem nastupu je izbio fizicki obracun.Foto: Zeljko Huljev / EPEHA
 Željko Huljev / CROPIX

KNIN - Razbijene arkade, nosevi, nekoliko izbijenih zubiju te niz natučenih rebara i zarezotina od stakla, samo su dio epiloga masovne tučnjave koja se u subotu u ranim jutarnjim satima dogodila u kavani Kod Pajde, u mjestu Pađene kod Knina, tijekom nastupa folk-pjevačice Mateje.

U obračunu su sudjelovale dvije skupine mladića iz Gračaca i Kistanja, u kojoj je, pokušavajući uvesti red, najteže stradao vlasnik lokala, 47-godišnji Dragutin Benjak-Pajdo.

Krvavom sukobu u kojemu su osim šaka i boca, dijelovi kavanskog inventara letjeli na sve strane, prethodio je prijepor oko glazbenih želja između društva iz Gračaca, Srba povratnika u dobi od 24-28 godina, i na drugoj strani, skupine Hrvata doseljenih u Kistanje s Janjeva. Boje ovih potonjih “branili” su dvojica braće od 16 i 19 godina, J. T. i Mate T., “pojačani” Ivanom K. (27) i Nikolom K. (24).

- Pevaljka je upravo otpjevala set pjesama, pri čemu se nakon završnog refrena pjesme “Još si bila dete, kada si otišla u koloni devedesetpete”, započela međusobna dobacivanja - kazao nam je jedan neutralni gost.

- U općem metežu Pajdo je na mene krenuo ostacima razbijene pivske boce - kazao nam je mladić J. T. (16).

- Jesam, najprije sam “posložio”, mislim, dvojicu ili trojicu, i Pajdo je krenuo na mene. Pozvao sam ga van na fer borbu, ali je on ponio razbijenu bocu kojom me zarezao. Tada sam ga nalupao - mirno nam je kazao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:16