INCIDENT U DUBROVNIKU

Pijani Dubrovčanin bocom gađao goste u diskoteci pa ozlijedio studenticu iz Australije

DUBROVNIK - Zbog narušavanja javnog reda i mira uslijed visoke alkoholiziranosti u night clubu “Revelin”, u ulici Sv. Dominika i povijesnoj jezgri Dubrovnika u srijedu pred zoru, policija je uhitila i dežurnom sucu Prekršajnog suda u Dubrovniku privela mladog Dubrovčanina Marka G. (23) koji je već od ranije poznat po narušavanju javnog reda i mira.

Marko je saslušan i pušten na slobodu gdje će čekati okončanje prekršajnog postupka. Epilog je to noćnog incidenta u kojem je Marko oko 4,25 sati u “Revelinu”, pijan, čašama i bocama gađao goste tog poznatog noćnog kluba. Nakon što je s više čaša pogodio četiri sugrađanke, dočepao se boce i u glavu pogodio 22- godišnju australsku studenticu Britany Hodgson iz Elthama u australskoj saveznoj državi Victoria.

Studentica je brzo prevezena u Opću bolnicu Dubrovnik gdje joj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno kako je pretrpila samo lakše tjelesne ozljede, odnosno modricu koja se već nakon hladnog obloga smanjila te ju je mnogo manje boljela. Ubrzo nakon incidenta policija je oko 5,10 sati na predjelu Pila, odnosno zapadnog ulaza u Grad, pronašla Marka u vidno alkoholiziranom stanju, bez uporabe sile ga uhitila i privela u objekt Villa Palme, odnosno sjedište PU dubrovačko- neretvanske i Policijske postaje Dubrovnik. Tamo mu je alkotestiranjem izmjereno čak 2,47 promila alkohola u krvi te je prekršitelj ostavljen u policijskoj prostoriji da se otrijezni da bi tek potom bio priveden sucu za prekršaje.

Kako smo neslužbeno doznali, mlada je Australka već u srijedu oko podneva s prijateljima produžila planirani put ka Splitu te Hvaru i srednjedalmatinskim otocima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:18