SAČEKUŠA

IZREČENA KAZNA ZA LIKVIDACIJU U NOĆNOM KLUBU U ŠPANSKOM: Pjevač narodnjaka za ubojstvo kickboxera Stipana Ivića osuđen na deset godina zatvora!

 
Stipan Ivić i Mirko Marić

Pjevač narodne glazbe Mirko Marić (40), koji je u svibnju 2017. ubio kickboxera Stipana Ivića, pucavši mu u glavu na parkiralištu ispred Ivićeva narodnjačkog kluba Element na tržnici u Španskom, nepravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora za ubojstvo.

Kako je od ranije imao uvjetnu kaznu za nanošenje teške tjelesne ozljede, opozvan mu je uvjet te izrečena jedinstvena kazna od 10 godina i 4 mjeseca zatvora.

Nakon pola godine suđenja, u utorak je na zagrebačkome Županijskom sudu završen dokazni postupak u slučaju ubojstva kickboxera Stipana Ivića.

Mirko Marić u ožujku je izrekao kajanje zbog počinjenog čina.

- Izrazio bih kajanje prema obitelji Stipana Ivića što sam im nanio tugu i bol. Pogotovo njegovoj djeci koja su ostala bez oca. Svjestan sam da sam uništio dvije obitelji, i svoju i Stipanovu, ali ja ću se iz zatvora vratiti kad-tad, no njegova će djeca odrastati bez oca. Najgore mi je da se ja s tom spoznajom da sam ubio čovjeka moram buditi svaki dan i nositi taj križ, jer kako se kaže, samo riječi i ispaljeni metak ne mogu se više vratiti - izjavio je Mirko Marić (40).

Marić je na suđenju priznao ubojstvo, no tvrdio je da je u trenutku ubojstva bio smanjeno ubrojiv između ostaloga zbog dijabetesa od kojeg boluje, ali i od droge i alkohola koje je u noći ubojstva konzumirao.

Kako je Jutarnji list ranije pisao, prema tvrdnji tužiteljstva, radilo se o klasičnoj tzv. sačekuši jer se Marić blizu Ivićeva noćnog kluba Element dovezao u nedjelju devet minuta nakon ponoći i čekao u zasjedi da se on pojavi. Kad je on došao, prišao je vozačevim vratima i ispalio u njega pet hitaca iz revolvera. U obračun je krenuo taksijem. Prvo se oko 23.30 sati iz Ivanje Reke dovezao u stan u Zagrebu na II. Kanalskom putu, na VI odvojku broj 21, u kojem je neprijavljeno boravio. U stanu je uzeo revolver sa streljivom, pa opet taksijem krenuo prema Elementu gdje je stigao devet minuta nakon ponoći.

Čekao je gotovo tri sata da se Ivić pojavi, s namjerom da ga ubije zbog ranijih nesuglasica i neriješenih međusobnih odnosa, tvrdi tužiteljstvo. Nakon što je teško ranio Ivića, trčeći se udaljio s mjesta događaja. Nadzorne kamere koje pokrivaju Element snimile su muškarca u svijetloj obući, tamnim hlačama i majici s kapuljačom. Marić je pješice došao do hotela Antunović, gdje su ga također snimile nadzorne kamere. Policija je od taksi operatera ustanovila da ih je Marić u 4.15 sati nazvao sa svog broja koji koristi i za dvije minute taksi ga je već vozio prema Kozari boku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:45