PRVA REAKCIJA

JAVIO NAM SE SIN TALIJANSKIH JEDRILIČARA ZA ČIJU JE SMRT HORVATINČIĆ OSUĐEN 'Ovo je korak u pravom smjeru, ali čekamo da presuda bude pravomoćna'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr,
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 13.03.2019. u 15:09

Nikša Stipaničev / Hanza Media

Federico Salpietro

 

Kontroverzni poduzetnik Tomislav Horvatinčić u srijedu je nepravomoćno kažnjen s četiri godine i 10 mjeseci zatvora na šibenskom Općinskom sudu za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. smrtno stradalo dvoje talijanskih nautičara. 

Osim bezuvjetne zatvorske kazne Horvatinčiću, koji nije došao na izricanje presude, izrečena je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima na pet godina, a postane li presuda pravomoćna morat će platiti i 190 tisuća kuna sudskih troškova.

Državno odvjetništvo je presudu ocijenila primjerenom, Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević najavio je žalbu, a naš novinar Ante Talijaš za komentar presude je upitao i Federica Salpietra, sina smrtno stradalih talijanskih nautičara.

 - Mi poštujemo rad suda i čekamo presudu suda u pisanom obliku. Željeli bismo vidjeti da se ovo presuda napokon potvrdi i drago nam je da Horvatinčić više ne smije upravljati ni jednim vozilom - rekao nam je Salpietro putem maila.

No, naglasio je da obitelj ne može biti do kraja zadovoljna dok presuda Horvatinčiću ne bude pravomoćna.

 - Mislimo da je danas učinjen korak u pravom smjeru, ali ne možemo biti potpuno zadovoljni dok presuda ne bude pravomoćna.

Na kraju se zahvalio i svim osobama koje su obitelji pružali podršku za vrijeme dugog i teškog procesa.

 - Željeli bismo zahvaliti svim ljudima koji su profesionalno radili na slučaju koji se toliko otegnuo, kao i svim ljudima koji su nam pružali podršku, Hvala vam.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo