SRPSKI MAFIJAŠ

Jedan od šefova Zemunskog klana došetao u Remetinec i predao se hrvatskoj policiji

Filip Korać smatra se i osobom povezanom s vrhom zloglasnog crnogorskog Škaljarskog klana

Remetinec, Filip Korać

 CROPIX, MUP Srbije

Filip Korać, osoba iz srpskog krim-miljea kojega su mediji prozivali kao jednoga od čelnika srpskog Zemunskoga klana te osobu povezanu s vrhom crnogorskog Škaljarskog klana, od utorka se nalazi u Remetincu gdje je sam u pratnji odvjetnika došao s nepoznate lokacije kako bi sudjelovao u kaznenom postupku koji se protiv njega u tajnosti vodio zbog krivotvorenja putovnice.

Naime, protiv Koraća su pokrenute istražne radnje zbog posjedovanja krivotvorene hrvatske putovnice, te mu je u tajnosti bio određen istražni zatvor u odsutnosti, a za njim je Hrvatska bila raspisala međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog.

Korać je, po svemu sudeći, doznao za to, te je u pratnji zagrebačkoga odvjetnika Gordana Pregleja došao pred Remetinec rekavši kako mu je određen istražni zatvor, a nakon čega je pritvoren.

Preglej nam je potvrdio ovu informaciju, no i rekao kako ne može iznijeti više detalja.

Korać je inače osoba koja je punila stupce medija u susjednim zemljama u kontekstu obračuna dvaju crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana u kojima je do sada širom svijeta likvidirano više desetaka osoba.

Inače, srpski predsjednik Aleksandar Vučić javno je rekao kako je upravo Korać bio osoba koja je organizirala dolazak Splićana Stjepana Mihovilovića, Ante Firića i Damira Tovarovića na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beograd u prosincu 2017. godine kada su Hrvati u sukobu sa suprotstavljenim navijačkim frakcijama i policijom izvukli deblji kraj.

image

Neredi na utakmici Partizana i Crvene zvezde 2017.” godine

Pedja Milosavljevic/AFP
image

Neredi na utakmici Partizana i Crvene zvezde 2017.” godine

Pedja Milosavljevic/AFP
image

Neredi na utakmici Partizana i Crvene zvezde 2017.” godine

Pedja Milosavljevic/Afp/Profimedia

Mihovilović, Firić i Tovarović navodno su bili angažirani upravo kako bi na sukobu na tribinama bili tjelohranitelji Koraću.

"Oni koji su se skinuli goli, a neki su veći ubijeni, ta banda mafijaša i narko-dilera došla je zavoditi red po nalogu Koraća, za kojeg ovi znaju da nije kriv. Zašto je dovodio te ljude? Da postavi svoju mrežu narko-dilera. Zašto bi to itko radio kad je pošten", rekao je u jednoj tv emisiji Vučić osvrćući se na pretučene Splićane.

Kada je Firić u listopadu 2018. smrtno stradao u prometnoj nesreći na autocesti, Korać te još nekoliko osoba objavilo mu je osmrtnicu u beogradskim "Večernjim novostima". "Počivaj u miru veliki brate", pisalo je u osmrtnici koju su potpisali "Kimi, Rade, Goksi i Korać".

Premda je u Srbiji protiv Koraća bio pokrenut postupak zbog poticanja na ubojstvo, on je obustavljen zbog nedostatka dokaza, tako da je postupak zbog krivotvorenja hrvatske putovnice jedini aktualni postupak koji se protiv Koraća vodi.

Tko je Filip Korać, čovjek kome je Belivuk slao poruke preko leševa

Luka Bojović, vođa Zemunskog klana i jedan od najvećih neprijatelja Kavačkog klana, u španjolskom zatvoru služi kaznu već deset godina, a za to vrijeme ubijeni su skoro svi njegovi prijatelji, uključujući i njegovog rođenog brata.

Zna se da su Bojović i Korać vrlo bliski, pa je Filip Korać nosio i kovčeg na sahrani Lukinog brata Nikole, koga su ubili pripadnici suparničkog klana obitelji Šaranović 29. travnja 2013. godine, piše Nova.rs.

Za Koraća se pričalo da je potpuno odan svom prijatelju i šefu Luki Bojoviću, a njihova grupa je bliska Škaljarskom klanu koji je u ratu sa suparničkim Kavačkim klanom, pa su samim tim zaratili i sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Belivuku, zvanom Velja Nevolja, i Miljkoviću, zvanom Mesar, je Filip Korać bio najveća prijetnja i trn u oku, a mržnja je bila tolika da su mu preko aplikacije Sky slali poruke koje su bile napisane na leševima ljudi koje su ubili, a za koje su smatrali da rade za Filipa Koraća.

Kada su oteli, mučili i likvidirali vođu suparničke navijačke grupe Partizana 'Young Boys' Gorana Veličkovića Goksija, u njegovom telefonu su pronašli i kontakt za koji su mislili da je omraženi Filip Korać. Njega su također pokušali namamiti lažnim porukama, ali ih je on prozreo. Tada su fotografirali izmrcvareno tijelo Gorana Veličkovića na kome je krvlju bila napisana poruka: "Korać p***a", a ispod je poslan i prijeteći tekst.

'Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti da završiš, nahvatat ćemo te!' (Jutarnji.hr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:15