TRAGEDIJA U VOJNIĆU

'JEDNOSTAVNA I PREDIVNA DUŠA, BILA JE NAJBOLJA OD NAS' Kolege i prijatelji poginule nastavnice koju su učenici obožavali: 'Mislili smo da samo kasni'

 
Nesreća kod Vojnića
 Robert Fajt / CROPIX

- Ovo je tužan dan za nas, nikada nije bio tužniji od 1996. kada smo se vratili poslije rata - rekla nam je to Zorka Cindrić, ravnateljica Osnovne škole Cetingrad, nakon što je primila šokantnu vijest da je u jutarnjim satima smrtno stradala učiteljica njezine škole, 29-godišnja Andrea Vukašinović.

Ona je u školi u Maljevcu predavala učenicima 3. i 4. razreda. Poginula je na putu prema školi.

Tragedija se dogodila oko 8 sati u Širokoj Rijeci na području općine Vojnić. Andrea je na skliskom kolniku proklizala i sletjela s ceste s Citroenom Saxo. Udarila je u stup i preminula na mjestu nesreće.

Ravnateljicu Zorku Cindrić informacija je zatekla na putu prema Slunju. Odgodila je sve obveze i otišla na mjesto događaja, a potom i u školu u Maljevcu obići drugu učiteljicu, koja je u velikom šoku.

- Tužnu vijest mi je javila učiteljica 1. i 2. razreda koja se jutros s njom čula. Između ostalog, razgovarale su o tome što će jesti za gablec, ne znam više jesu li komunicirale porukama ili razgovarale o onim običnim životnim stvarima. Sljedeća vijest bila je o njezinoj smrti. Prvotno je mislila da Andrea samo kasni, pa je skupila svu djecu u jedan razred, ali kada su joj rekli što se dogodilo bila je u prevelikom šoku, pa je djecu pustila kućama - kaže nam ravnateljica .

Djeca će u petak ipak imati nastavu, na kojoj će biti ravnateljica i pedagoginja. Razgovarat će s učenicima, nakon čega će procijeniti hoće li djeci biti potrebna psihološka pomoć. Kaže da je Andrea, iako je kratko radila kod njih, vrlo brzo postala omiljena učiteljica.

- Ona je bila najbolje od nas - tako mi je rekla njezina kolegica, ja na to nemam što nadodati. Stigla je u veljači na zamjenu kolegici koja je na porodiljnom dopustu. Zbog posla se doselila kod dečka u Karlovac - kaže ravnateljica.

U šoku su i Andreine kolegice iz karlovačkog Kangoo jumpsa s kojima je još večer prije vježbala specifične aerobik vježbe.

- Vrlo jednostavna i predivna duša - rekla nam je jedna od njezinih kolegica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:14