POTRAGA ZA DRNIŠANKOM

Jeste li vidjeli ovog čovjeka? On je vozač koji je odvezao nestalu Antoniju Bilić (17)

Policija je objavila fotorobot vozača i moli za svaku korisnu informaciju koja bi dovela do nestale djevojke

ŠIBENIK - Iz dobro obavještenih izvora jutros smo doznali da će Šibensko-kninsko PU objaviti fotorobot vozača kamiona, pretpostavlja se, hrvatskih registarskih oznaka, u koji je nestala Drnišanka Antonija Bilić (17) zadnji puta viđena kako ulazi u utorak oko 9.50 sati u Drnišu.

Traga se muškarcem u dobi oko 35 godina, crne zalizane kose. Vozio je tegljač s plavom ceradom.

Kako doznaje Jutarnji list, Antonijinom ulasku u tegljač svjedočio je i nepoznati autostoper koji je također stopirao na Čikolskom mostu. Policija intenzivno traga za njime.

Misteriozna osoba, doznajemo, muškarac je u dobi od 50-ak godina, koji je mogao jasno vidjeti djevojčin ulazak u kabinu tegljača, marku pa čak i registraciju vozila koje je potom prošlo i pored njega. Policija je do novih saznanja došla rekonstrukcijom događaja i putem razgovora s mještanima.

Podsjetimo, prvi svjedok Antonijina nestanka bio je Frane Bilić, umirovljeni policajac i Antonijin susjed. On se iza tegljača s plavom ceradom vozio u svojem Golfu.

Prema riječima glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave (PU) Marice Kosor, od svih dosad prikupljenih obavijesti najvažnije su se pokazale samo dvije: svjedočenje Antonijina susjeda Frane Bilića koji ju je u utorak oko 8,30 vidio kako stopira i ulazi u kamion u kojemu je za upravljačem sjedio muškarac crne zalizane kose, te signal Antonijina mobitela koji je zadnji put toga dana oko 15,40 sati lociran na karlovačkom području.

"S obzirom kako se nije javila usprkos općoj potrazi, sigurno se javljaju sumnje kako je nasilno odvedena. Međutim moram kazati kako žrtve otmica vezane za traficking uglavnom budu djevojke iz većih gradova koje se jave na oglase za posao s dobrom plaćom. S obzirom na dosadašnje iskustvo mislim kako bi, ukoliko je otmica u pitanju, počinitelj mogao biti pojedinac prije nego li član organizirane skupine", za Slobodnu Dalmaciju je izjavio kriminalist u mirovini, koji je dugo radio na Odjelu za potrage splitske policije.

"Sam protok vremena, ipak, ne znači kako se može isključiti mogućnost dobrovoljnog odlaska. U svojoj dugogodišnjoj praksi nailazio sam na slučajeve kada se osobe mlađe dobi nakon dobrovoljnog odlaska iz kuće, unatoč sveopćoj potrazi, nisu javljale obitelji ."

Ako ste vidjeli Antoniju, javite se policiji ili obitelji

Antonia Bilić (17) visoka je 175 cm i teška 70 kilograma. Ima tamno smeđu kosu i crne oči, a zadnji put kad je viđena na sebi je imala bijelu majicu , traperice i zlatne Nike tenisice. Zabrinuta obitelj moli sve one koji imaju bilo kakvu informaciju vezanu za nestanak ove djevojke, koliko se god činila beznačajnom, da je odmah jave najbližoj policijskoj postaji ili obitelji na brojeve mobitela: 095/860-0777 i 095/860-0776.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 13:03