NESREĆA KRAJ NOVSKE

JEZIVE FOTOGRAFIJE S MJESTA NESREĆE Jureći kamion je udario u parkirani auto, prošao kraj minibusa i završio na obližnjem travnjaku

Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat
 Radio Nova Gradiška

Portal Radio Nova Gradiška objavio je niz fotografija s odmorišta Novska gdje se jutros dogodila stravična nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije sobe, a dvije su teško ozlijeđene.

S fotografija s lica mjesta i svjedočanstvima očevidaca za sada se tek u manjoj mjeri može rekonstruirati što se jutros dogodilo na odmorištu Novska Sjever.

Jasno je vidljivo da je vozač kamiona ušao na odmorište s autoceste. Dakle, ne može se govoriti da je zaspao za volanom.

Na fotografijama je vidljivo da je prošao benzinsku crpku i restoran te je djecu, koja su izašla iz mini busa, udario na stražnjem dijelu odmorišta.

Na mjestu udara vidljivi su tragovi krvi, jedne sunčane naočale, a par metara iza i trag kočenja.

Po širini traga može se reći da je riječ o tragu gume kamiona.

S fotografija se može zaključiti kako se kamion nekontrolirano kretao, pa je nakon udara prešao preko zelenog otoka na parkiralištu, svojom lijevom stranom vidljivo oštetio jedan osobni automobil, te se zaustavio nekih stotinjak metar od udarca u travi.

Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat.

No, tek će policijskim uviđajem biti objašnjeno odakle su tragovi kočenja i u kakvom je tehničkom stanju bio kamion.

U OB Nova Gradišla potvrdili su Jutarnjem kako su u njihovu ustanovu dovezene dvije ženske osobe od kojih je jedna životno ugrožena i u tijeku je reanimacija.

- Zaprimili smo dvije ženske osobe starosti oko 20 godina. Obje imaju teške tjelesne povrede. Teže ozlijeđena osoba je u iznimno teškom stanju, te se borimo za njezin život i nalazi se u šok sobi. Druga pacijentica također ima teže povrede, ali je izvan životne ugroze i nalazi se na Odjelu - rekao nam je dr. Vedran Gajski iz OB Nova Gradiška.

FOTOGRAFIJE SU PREUZETE S PORTALA RADIONG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:04