U ISTRAŽNOM ZATVORU

JOŠ NIJE ODSLUŽIO KAZNU ZA BACANJE BENGALKE NA UTAKMICI, A SADA IMA NOVIH PROBLEMA Splićanin uhićen s 2 kg marihuane i ogromnom količinom ecstasyja

Ilustracija
 Shutterstock, Slobodna Dalmacija

Pritvorskom nadzorniku doveden je J.G. (29) iz Splita nakon što je uhićen sa 665 tableta ecstasyja i 1,95 kilograma marihuane. Otprije je osuđen za dilanje marihuane te za bacanje bengalke i topovskog udara na teren stadiona u Francuskoj 2016. godine na utakmici Češka - Hrvatska, piše Slobodna Dalmacija.

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske pronašli su tablete stimulansa i “travu” pretragom stana u Splitu. Nakon kriminalističkog istraživanja podnijeta je kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne tvari. Nakon ispitivanja na Državnom odvjetništvu određen mu je istražni zatvor.

Cijena tablete ecstasyja na ulici je 100 kuna dok gram marihuane dođe od 50 do 100 kuna.

Zbog prodaje marihuane je prijavljen 2013. godine zbog čega je prošle godine osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje četiri godine. U dosjeu ima i nekoliko prijava za posjedovanje droge te krađe.

Osuđen je i zbog nereda na francuskom stadionu "Geoffroy Guichard" u Saint-Etienneu polovicom lipnja 2016. godine. Osim njega za taj događaj je procesuirano još navijača iz Hrvatske: iz Splita, Stobreča, Šibenika i Zadra, nakon što su iz Francuske dostavljene snimke video nadzora.

J.G. se teretio da je tijekom utakmice nogometnih reprezentacija Češke i Hrvatske, kada je došlo do prekida u 86. minuti zbog bačenih pirotehničkih sredstava na teren, s više osoba izazivao nered, piše Slobodna Dalmacija.

U optužnici je navedeno kako je bio u skupini koja je s tribina na teren bacila zapaljenu bengalku, a zatim su napali druge navijače i poticali ih na nasilje. Kada su djelatnici vatrogasne zaštitarske službe s travnjaka uklanjali pirotehnička sredstva, na teren su ponovno bacili topovski udar. Eksplodirao je u trenutku kada ga je zaštitar pokušao ukloniti prilikom čega ga je detonacija odbacila na travnjak.

Na Općinskom sudu u Splitu J.G. je tijekom suđenja priznao krivnju te je u prosincu prošle godine osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog izazivanja nereda. Kazna je zamijenjena radom za opće dobro tako da je jedan dan zatvora zamijenjen s dva sata rada što iznosi 660 sati. Presuda je postala pravomoćna početkom veljače ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:09