KRAJ POTRAGE

PREDAO SE ODBJEGLI BANKAR: U policijsku postaju u Splitu ušetao Srđan (59), muškarac koji je iz banke pobjegao s više od 11 milijuna kuna

 
Srđan Djaković, poslovnica OTP banke u Vrlici
 Robert Fajt / CROPIX

Kako doznaje Jutarnji list, policiji se u utorak ujutro u Splitu predao Srđan Djaković (59), odbjegli bankar koji je osumnjičen da je iz poslovnice vrličke OTP banke nestao s više od 11 milijuna kuna!

- U policiju je jutros pristupio muškarac koji se dovodi u vezu s kaznenom prijavom vezano uz jednu poslovnicu banke na području Vrlike. Trenutno se nalazi u službenim policijskim prostorijama na kriminalističkom istraživanju - rekli su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

A kako neslužbeno doznajemo, odbjegli bankar nije bio sam. Pojavio se u pratnji odabranog odvjetnika.

Prošlog tjedna nagađalo se da ga je policija u srijedu preko signala mobitela locirala u blizini Sarajeva. U međuvremenu je Djaković ugasio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba.

Podsjetimo, kada su zaposlenici vidjeli da prošlog ponedjeljka Djaković, koji jedini ima ključ sefa, nije došao na posao, zvali su u Sinj. U Vrliku je nakon njihova poziva došao voditelj sinjske poslovnice OTP banke koji ima rezervni ključ i on je tim ključem otključao sef u kojem ih je sve dočekalo veliko iznenađenje i mali milijun upitnika.

Po Vrlici kruži priča da je Srđan Djaković tog petka, 8. studenog, prije nego što je s 11 milijuna i 228 tisuća kuna krenuo u bijeg preko granice, vratio staru štednju dvjema ženama s tog područja. Djaković je prije bijega ostavio još 20 tisuća eura i 175 tisuća kuna, ali taj novac je njegov sin prošlog tjedna predao policiji.

Bankarov prijatelj: 'Pozdravljam njegovu odluku da se preda, tako će biti bolje za njega'

- Koliko mi znamo, Srđo se sam predao policiji u Splitu u utorak ujutro u 9 sati, a nisu ga ulovili. Znači, sam je došao u postaju. Netko kaže da je sa sobom ponio i novac i predao ga policiji, a neki kažu da nije. Ali poznavajući ga, ja vjerujem da jest, jer ga nije imao gdje potrošiti.

Mislim da čitavo vrijeme on nije ni izašao iz Hrvatske. Pozdravljam njegovu odluku da se preda, jer će tako biti bolje za njega - rekao nam je to u telefonskom razgovoru jedan od najbližih prijatelja bankara Srđana Djakovića iz Vrlike.

Nad uhićenikom splitski policajci u ovom trenutku vrše kriminalističku obradu, a svi detalji njegova bijega i motivi krađe bit će poznati nakon što Djaković policiji da iskaz. (Mario Pušić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:21