MECI FIJUKALI IZNAD DJECE

KADA JE SUPRUGA VIDJELA U KAKVOM JE STANJU POBJEGLA JE IZ STANA Pomahnitali pucač iz Novog Zagreba molio suca: 'Pustite me, moram hitno na posao!'

 
Privođenje Hrvoja Marića
 Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvoje Marić (34), koji je u petak u prijepodnevnim satima iz automatske puške ispalio nekoliko rafala kroz prozor svojega stana u Šišićevoj ulici izazvavši paniku na ulici i u obližnjem dječjem vrtiću, toga je jutra osim velikih količina alkohola konzumirao i kokain i ecstasy, doznala je policija iz razgovora s članovima Marićeve obitelji.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, Marićeva supruga tog je jutra napustila stan vidjevši u kakvom joj je suprug stanju te je Marićeva brata obavijestila da je Hrvoje s jednim prijateljem pošmrkao dva grama kokaina i uzeo pola ecstasyja, kao i da je popio velike količine žestice. Kada je vidjela da je u jednome trenutku Hrvoje izvadio kalašnjikov, pobjegla je iz stana. Ubrzo su uslijedili rafali i čitava se ulica našla pod policijskom opsadom. Kao što je poznato, interventna policija je oko 13.50 sati ušla u Marićev stan te ga uhitila, a Marić, jako alkoholiziran, nije pružao otpor.

Velika Gorica, 260518.
Privodjenje Hrvoja Marica na ispitivanje, koji je jucer pucao iz kalasnjikova u Novom Zagrebu.
Na fotografiji: Hrvoje Maric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Privođenje Hrvoja Marića

Premda se Marić na početku branio šutnjom, jučer je na ročištu kod istražnoga suca u Velikoj Gorici rekao da mu je žao zbog svega što je napravio, te da je bio pijan i da se ničega ne sjeća. Također je zamolio suca da mu ne odredi istražni zatvor jer se mora vratiti na posao budući da radi kao vozač Ubera, a upravo je bio u postupku pronalaska novoga vozila jer njegov stari auto nije zadovoljavao standarde maksimalne starosti do sedam godina. Istražni sudac, međutim, ocijenio je da je prijedlog Državnoga odvjetništa za pritvaranje osnovan te Marića na mjesec dana pritvorio zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kako neslužbeno doznajemo, Marić nije dosad kazneno prijavljivan, jedino je prošle godine prekršajno kažnjen jer je nakon obljetnice obilježavanja pada Vukovara s nekoliko prijatelja remetio javni red i mir. Što se tiče kalašnjikova Crvena zastava kalibra 7,62 mm, iz kojeg je pucao u petak, Marić je policiji ispričao da ga ilegalno posjeduje već 15-ak godina, a ilegalno ga je kupio u jednom selu kod Nuštra za stotinjak eura.

Velika Gorica, 260518.
Privodjenje Hrvoja Marica na ispitivanje, koji je jucer pucao iz kalasnjikova u Novom Zagrebu.
Na fotografiji: Hrvoje Maric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Privođenje Hrvoja Marića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:21