RASKRINKAN

KAKO JE PERSPEKTIVNI BOKSAČ OPLJAČKAO FINU U ZAGREBU Otkrivamo detalje velikog razbojništva: 'Morao sam, zadužio sam se zbog roditelja'

 CROPIX

Bivši boksač i zaštitar Damir Dolar (30) uhićen je zbog sumnje da je upravo on osoba koja je krajem siječnja ove godine naoružana s dva pištolja opljačkala poslovnicu Fine u Ulici Grada Gospića odnijevši oko 70.000 kuna.

Prijetio oružjem

Dolara su uhitili policajci iz Službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije, a nakon što su kod njega našli pištolj koji je ukraden zaštitaru “Sokol Marića” koji je pak čuvao Finu. Njegov pomagač, odnosno osoba koja ga je na motoru dovezla do poslovnice, a s kojom je kasnije pobjegao, još nije otkriven. Opljačkani novac također nije pronađen, a Dolar je, kako neslužbeno doznajemo, policiji priznao djelo rekavši da je novac potrošio jer je morao vratiti dugove. Zadužio se, tvrdi, jer je morao novčano pomagati svoje roditelje, zbog čega su mu računi bili pod ovrhama. Spomenuti prepad u Finu izvršen je 30. siječnja u ranim jutarnjim satima, točnije oko 8.10 sati.

Odmah nakon otvaranja ispred poslovnice se dovezao motor s dvojicom muškaraca. Vozač je čekao na motoru, a krupniji muškarac lica maskiranog kapuljačom i šalom upao je u poslovnicu naoružan pištoljem. Zaprijetio je zaštitaru te ga izudarao pištoljem, da bi ga zatim razoružao i naoružan sada s dva pištolja, od kojih je jedan bio zaštitarev HS 2000, krenuo u unutrašnjost Fine. Dvjema zaposlenicama koje je tamo zatekao zaprijetio je pištoljima, a one su mu u strahu predale oko 70.000 kuna, nakon čega je sjeo na motor te su zajedno pobjegli. Kako je policija došla upravo do Dolara, inače perspektivnoga boksača koji već neko vrijeme i radi kao zaštitar, nismo uspjeli doznati, međutim, evidentno je da su mu na neki način ipak ušli u trag. Nakon što su zaključili kako bi on mogao biti počinitelj, u petak su ga uhitili, a u kući su mu pronašli pištolj HS 2000.

Otvorena istraga

Provjerom serijskoga broja oružja utvrdili su da se radi o pištolju koji je ukraden zaštitaru u navedenoj pljački, što je prema mišljenju policija i Državnoga odvjetništva bilo dovoljan dokaz da ga se nedvojbeno poveže s pljačkom. Dolaru je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, a Županijsko državno odvjetništvo protiv njega je otvorilo istragu zbog razbojništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:29