NEIZVJESNOST

'KARLO, PROČITAŠ LI OVO, JAVI SE. NEMA NERJEŠIVE SITUACIJE' Za Jutarnji progovorila profesorica kod koje je nestali student trebao pisati kolokvij

Zagreb, 150419. Palinovecka 38. Zgrada u Palinoveckoj 38 gdje je zivio nestali Karlo Kurtanjek. Na fotografiji: bankomat PBZ-a.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / Hanza Media, privatni arhiv

Bankomat s kojeg je Karlo u četvrtak podignuo novac i Karlo Kurtanjek u krugu

- Karlo, ako pročitaš ovu poruku, javi se. Nema nerješive situacije, a mi svi profesori i kolege stojimo ti na raspolaganju - poručila je dr. sc. Jadranka Polović, predavačica etike u međunarodnim odnosima i međunarodnim organizacijama na zagrebačkom Sveučilištu Libertas na Kennedyjevu trgu, gdje je 10. travnja u 9 sati Karlo Kurtanjek trebao pisati kolokvij.

No, iako ga nije pisao, profesorica Polović upisala je da je Karlo pisao kolokvij, a kako je do toga došlo, objasnila nam je u telefonskom razgovoru te je isto pojasnila i Karlovoj sestri Editi, koja je samo dan prije na istom sveučilištu, kod iste profesorice, imala uspješan kolokvij o Višegradskoj skupini, ali i policiji.

- Za kolokvij je bilo prijavljeno više od 50-ak studenata. Budući da nam je bila dodijeljena manja predavaonica, podijelila sam ih u dvije skupine. Jedna je pisala kolokvij od 9.15 do 10.15 sati, a druga od 10.30 do 11.30 sati. Kad sam 'klikala' u računalnom sustavu tko je sve bio na kolegiju, greškom sam unijela i Karlovo ime iako on nije bio prisutan na kolokviju, što sam tek kasnije shvatila. Naime, zaboravila sam uzeti upisne liste i bez njih sam unosila prisutnost studenata u elektronički sustav - pojasnila nam je dr. sc. Polović.

Rekla nam je i kako joj je Karlova sestra Edita, s obzirom na to da studira na istom fakultetu, u četvrtak, 11. travnja, poslala poruku s upitom je li Karlo bio na kolokviju te napisala da ju je s tim u vezi kontaktirala i policija te su to razjasnili. O Karlu kaže da je bio pristojan mladić, 3. travnja bio je na predavanju te u njegovu ponašanju ništa nije ukazivalo na to da bi mogao nestati ili si nešto učiniti.

Dr. sc. Polović kaže da su svi jako zabrinuti za Karla te da je njegov nestanak poremetio redoviti ritam na Sveučilištu, ali se iskreno nadaju da je samo negdje otišao i da će se javiti.

Iz PU zagrebačke u utorak nisu imali nikakvih novih informacija o nestanku 24-godišnjaka sa zagrebačkih Vrbana koji je 10. travnja ujutro otišao od kuće, podigao novac na bankomatu PBZ-a, a dan prije napisao oporuku u kojoj navodi da novac ostavlja roditeljima. Karlova sestra Edita rekla nam je u utorak da nije u stanju razgovarati o njegovu nestanku.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo