PREKIPJELO MU

Karlovac: Policijski domar pred očima 4-godišnje unučice ustrijelio zeta

Vedran Zima (29) godinama je zlostavljao suprugu koja je sedam puta bježala od njega. Svađa s njenim ocem kulminirala je pucnjavom
 Danijel Tuškan/CROPIX

KARLOVAC - Vedran Zima (29), kojeg jer nakon obiteljske svađe u srijedu navečer propucao tast Slavo Boban (51), domar u PU karlovačkoj, izvan je životne opasnosti.

- S.B. je nakon verbalnog sukoba i naguravanja ispalio jedan hitac iz pištolja kojeg legalno posjeduje prema svom 29-godišnjem zetu V. Z. pogodivši ga u predjelu lica. V.Z. je zadobio teške tjelesne ozljede, a S. B. je uhićen i doveden u policijsku postaju, gdje se provodi kriminalističko istraživanje. Alkotestiranjem je kod S.B. utvrđena koncentracija alkohola od 0,90 g/kg - priopćila je PU karlovačka.

Okršaj tasta i zeta odigrao se pred očima četverogodišnje djevojčice, Vedranove kćeri koju je u srijedu poslijepodne čuvao djed Slavo. Nakon polusatne svađe, Slavo je čini se nehotice opalio hitac koji, srećom, nije bio smrtonosan po Vedrana. Njegova supruga Kristina sa suzama u očima ispričala nam je da je ovo kap koja je prelila čašu.

- Moja agonija s Vedranom traje već dosta dugo. Tukao me, prijetio mi da će me ubiti, da ću završiti u šok sobi i da me vlastiti roditelji neće prepoznati. Već sam sedam puta s djetetom bježala od njega da spasim živu glavu. Ovo je posljednji put. Srećom da se nije dogodila veća tragedija, ali samo mi je žao što će moj otac ispaštati zbog divljačkih ispada mog, sada mogu reći, bivšeg supruga - ispričala nam je Kristina Zima.

Kristina je policiji već nekoliko puta prijavljivala Vedrana za nasilje u obitelji, a, da paradoks bude veći, otac Slavo kojeg većina sugovornika s kojima smo pričali opisuje kao poštenog i smirenog čovjeka, Krisini je u nekoliko navrata savjetovao da se pomiri sa suprugom, da pređu preko razmirica radi njihove djevojčice.

-Tata je uvijek smirivao strasti i govorio mi izgladite stvari. "Pustite sve nas, nisu bitni ni tvoji ni njegovi roditelji, vi ste obitelj" govorio je. Jučer je očito Vedranov bjesomučni ispad i njega izbacio iz takta. Što da vam više kažem, Vedran je jednom prilikom zaprijetio i da će ubiti vlastitog djeda samo zato jer je stao u moju obranu. Ne mogu više, dosta mi je svega - očajna je Kristina.

Nakon što ga je tast ustrijelio u svome stanu na četvrtom katu zgrade u Krležinoj 1c, Vedran je istrčao u dvorište ostavljajući za sobom tragove krvi po svim katovima. Ispred zgrade je pao i čekao dolazak hitne pomoći. U Opću bolnicu Karlovac primljen je s prostrijelnom ranom u području desne strane lica i vrata, operiran je i zdravstevno stanje mu je stabilno, no iz bolnice upozoravaju da su komplikacije još uvijek moguće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:48