DOLIJALA KARLOVČANKA

Knjigovotkinja liječničkoj ordinaciji u devet godina ukrala 600 tisuća kuna

Zagreb, 240309.Zgrada Hypo banke.Ilustracija za poslovanje u bankama snimljena u Hypo banci na Slavonskoj aveniji. Foto: Sasa Midzor Sucic / CROPIX
 Sasa Midzor Sucic / CROPIX

KARLOVAC - Karlovačka knjigovotkinja Josipa Š.(55) u posljednjih 9 godina ukrala je oko 600 tisuća kuna s računa jedne karlovačke liječničke ordinacije ovjeravajući ukupno 201 falsifikat za prijenos sredstava. Priču o posrnuloj knjigovotkinji, koja je obrtom Aja vodila poslove za desetak karlovačkih ordinacija, objavili smo još u studenom prošle godine , i to samo koji dan nakon što ju je Županijskom državnom odvjetništvu kazneno prijavio poznati karlovački liječnik i obiteljski prijatelj dr. Josip Janeš.

Knjigovotkinja 'olakšala' liječnike za stotine tisuća kuna

- Jedan mjesec nisam platila račune nego sam se koristila tim novcima, pa sam to onda drugi mjesec podmirila i tako je došlo do ove situacije. Kada sam uzimala novac smatrala sam to pozajmicom nadajući se da ću sve vratiti na račune klijenata bez da oni to ikada primijete. Nisam uzela niti jednu kunu s ciljem da nekoga prevarim - tvrdila nam je tada knjigovotinja Josipa Š. rekavši da će se kreditno zadužiti i rasprodati imovinu, sve kako bi liječnicima vratila "pozajmice.

Dr. Janeš i dr. Đorđe Budišin ostali su bez najvećih iznosa.

- Krade me već deset godina! Napravio sam reviziju do 2006. godine i vjerujte mi da boli glava! Ono prije 2006. je otišlo u zastaru, a za ostali dug sam joj dao rok do 1. prosinca. Zbog nje moja ordinacija nije platila račune koje su mi ispostavili vanjski suradnici, primjerice zubotehnički laboratorij. Ne plati li ga, i ja poput Janeša sve predajem policiji. Dok se ja odričem glavarina kako bi vratio dugove koje nisam skrivio, ona i njezina obitelj nigdje ne rade i voze tri bijesna auta. Po mojoj gruboj računici mene i kolege oštetila je za oko milijun kuna! - bio je revoltiran poznati karlovački stomatolog dr. Đorđe Budišin.

Razgovarali smo bili i sa Davorinom Papom, voditeljem zubotehničkog laboratorija koji zbog makinacija u obrtu AJA prvi puta u 15 godina rada svojim djelatnicima nije isplatio plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 20:55