VELIKA TUGA

Kod Daruvara poginuo otac troje djece: ‘Svima je pomagao i nikada mu ništa nije bilo teško. Ali taj njegov posao...‘

Prije nekoliko mjeseci Nikola Đorđević (45) doživio je sličnu nesreću u šumi, no brzo se vratio na posao...

Tragično preminuli Nikola Đorđević

 Foto: Facebook/

Zaposlenik tvrtke za sječu i obradu drva Nikola Đorđević prije nekoliko mjeseci doživio je nesreću na radu.

Šuma je bila njegov život, svako stablo znao je vrlo dobro, no grana se nezgodno spustila i udarila ga. Kratko je bio na bolovanju, no ubrzo se vratio na posao jer, kažu oni koji su ga poznavali, nije imao mira.

Prebolio mišju groznicu

U međuvremenu je prebolio i mišju groznicu, koju je također dobio radeći u šumi. Zbog toga se uvijek šalio na svoj račun, a svi su ga u Gornjem Daruvaru znali kao "čovjeka s motorkom", piše mojportal.hr.

Nikole, nažalost, više nema. Kao i svakog dana, Nikola je danas ujutro otišao na posao. Ovog puta bilo je to rušenje šume u okolici Sirača. Iz šume se živ nije vratio.

Što se točno dogodilo? U trenutku pisanja ovog članka to ne znaju ni najiskusniji policajci. Pokrenuto je kriminalističko istraživanje kako bi se sve utvrdilo. Nešto prije podneva stigla je dojava o nesreći u šumi nedaleko od Sirača.

Odmah je alarmiran Centar 112, pod rotirkama i sirenama izjurili su Hitna, vatrogasci, policija... Na žalost, liječnici su mogli samo konstatirati smrt. Bilo je potrebno mnogo truda kako bi se uopće probili do Nikolinog tijela jer se radi o relativno nepristupačnom terenu iza tamošnjeg vodozahvata.

Kolega ga vidio pod stablom

- Muškarac je smrtno stradao prilikom obavljanja šumskih radova, a na očevid izlazi zamjenik općinskog državnog odvjetnika i inspektor zaštite na radu - rekao nam je oko 14 sati načelnik daruvarske policije Dalibor Čajsa.

Razgovarali smo s jednim Nikolinim kolegom koji je htio ostati anoniman.

- On je bio "u liniji". Rušili smo stabla. Nitko ga nije vidio, "linija" je takva da svatko radi svoje. U jednom trenutku shvatio sam da motorka radi "u prazno". Došao sam tamo i vidio da je pod stablom. Teško nam je. Jako. Godinama smo radili zajedno - kaže za mojportal.hr Nikolin kolega.

I Nikolini susjedi iz Gornjeg Daruvara su u šoku. Ne mogu vjerovati da ga više nema.

- Bio je jako vrijedan, ništa mu nije bilo teško. Svakome je htio pomoći. Motorka je uvijek bila uz njega, što god da je trebalo on je učinio. Pritom je uvijek bio nasmijan, veseljak, šaljivdžija...- kazuju nam susjedi.

Neutješna obitelj

Nikola Đorđević bio je otac troje djece. U Gornji Daruvar doselio je iz Đulovca prije mnogo godina, zbog ljubavi. Supruga mu je rodila troje prekrasne djece, dva sina i kćer, od kojih je dvoje još maloljetno.

Susjedi nam kažu da je obitelj neutješna.

- Strašno! To je tako mlad čovjek! Bio je vrijedan, radio je, došao je ovdje iz Đulovca i gradio u Daruvaru život. Nevjerojatno - kazuju nam.

Drugi susjed, pak, kaže kako je ovo dokaz da je to vrlo opasan posao.

- Ljudi toga nekada nisu ni svjesni, ali posao u šumi je glava u torbi. Nikad ne znaš hoćeš li izaći živ. Strašno je to što mu se dogodilo, neopisivo... - govori nam jedan od susjeda.

Marljiv i sposoban čovjek

Nikola je bio čovjek koji je cijeli svoj život posvetio pomaganju drugim ljudima. Bio je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Daruvar, a potreseni zapovjednik DVD-a Mirko Horak nam je rekao da mu nikada ništa nije bilo teško.

- Nemam riječi. Doista... Ovo je ogromna tragedija za sve nas, pogotovo za njegovu obitelj. Nikola je bio izuzetno marljiv čovjek, sposoban. Svima je uvijek htio pomoći. Vijest da je poginuo za nas je veliki šok - rekao nam je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Daruvar Mirko Horak.

Svoju posljednju objavu na društvenoj mreži Facebook Nikola je objavio 5. siječnja. Napisao je "Za danas je dosta". Na fotografiji je bio, a kako drugačije, u šumi, s motornom pilom od koje se nije razdvajao i s kojom je naposljetku i skončao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:04