VIŠE UHIĆENIH

KOD OGULINA MASOVNA TUČNJAVA ZAVAĐENIH ROMSKIH OBITELJI Razbili vrata i prozore, teško ozlijedili ljude u kući, a ni policajci se nisu dobro proveli

 Zvonimir Barisin / Ilustracija / CROPIX

U masovnoj tučnjavi dvije zavađene romske obitelji, koja se u nedjelju u večernjim satima dogodila na području Oštarija kod Ogulina, ozlijeđeno je osam osoba, a uhićeno ih je šest, među mjima i jedan maloljetnik, zbog počinjenih čak sedam kaznenih djela.

Sve je započelo pred birtijom u Josipdolu gdje su se sukobila dva mladića, pripadnici po jednog od klanova. Mladić od 22 godine prijavio je policiji dvije godine starijeg suparnika da ga je napao i oteo mu mobitel. Osveta je uslijedila vrlo brzo, povrijeđeni i okradeni mladić po mobitel je došao s pojačenjam i naoružanjem.

Policija javlja da su oko 19 sati četiri muške osobe u dobi od 22 do 59 godina, kao i jedna maloljetna osoba s njima, došli do kuće koja je u vlasništvu 53-godišnje žene. Metalnim i drvenim palicama prvo su porazbijali sva stakla na prozorima i ulaznim vratima, a potim su upali u kuću i napali domaćine. Vlasnicu su ozlijedili teško, dok su ostali prošli s lakšim ozljedama, no nisu se najbolje proveli ni policajci koji su došli na intervenciju.

- Prilikom postupanja policijskih službenika na mjestu događaja došlo je do prisile prema tri policijska službenika od strane četiri ženske i jedne muške osobe koja je ujedno i prijetila policijskim službenicima - priopćili su iz policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva, prijetnje, prisile prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari, teške tjelesne ozljede, tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede u pokušaju, policija će podnijeti kaznene prijave. Ujedno, šest muških osoba, od kojih i jedan maloljetnik, predani su pritvorskom nadzorniku te će biti dovedeni na nadležno državno odvjetništvo, odnosno maloljetna osoba sucu istrage Županijskog suda, dok za jednom muškom osobom policija još uvijek traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:58