KRETAO SE PREMA ZAGREBU

KOD PETRINJE UHVAĆEN HRVAT S KOMBIJEM PUNIM ILEGALACA IZ TURSKE 'Putnike' je zajedno s vozilom preuzeo kod Topuskog, znao je da nemaju isprave i vize

 Robert Fajt / CROPIX

U Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku zaprimljena je kaznena prijava Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv 45-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja ili boravkom u Republici Hrvatskoj, drugoj državni članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma opisano po članku 326. stavak 2. Kaznenog zakona.

Prijavljeni 45-godišnji osumnjičenik 9. je studenog oko 13,00 sati, nakon prethodnog dogovora i dobivenih uputa od nepoznatog muškarca, s ciljem pribavljanja novčane naknade kombi vozilom došao u šumski predio kod Topuskog, uz državnu granicu, i u vozilo preuzeo više državljana Turske, iako je znao da su te osobe, bez valjanih isprava i viza nezakonito izvan graničnog prijelaza ušle u Republiku Hrvatsku.

Osnovano se sumnja da je to učinio svjestan da njihovim preuzimanjem ugrožava njihovo zdravlje i živote, jer ih je prevozio u teretnom vozilu koje nije namijenjeno prijevozu osoba, u kojem nema sjedala, ventilacije, sigurnosnih pojaseva i koji se ne može otvoriti iznutra.

Nakon preuzimanja ilegalaca, osumnjičenik ih je počeo prevoziti iz Topuskog prema Zagrebu i Sloveniji. No, nije daleko stigao. Policijski službenici Policijske postaje Petrinja zaustavili su njegovo vozilo u mjestu Novo Selište kod Petrinje oko 13,30 sati. Uhićen je, a sutkinja istrage Županijskog suda u Sisku odredila je, sukladno prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva, istražni zatvori protiv uhićenog švercera ljudi, zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:13