NEOBIČAN LOPOV

KONAČNO DOLIJAO SERIJSKI KRADLJIVAC ŠAHTOVA ZBOG KOJEG SU STRADAVALI GRAĐANI! Krao je brončane rešetke, i ostavljao otvore da zjape...

 
Ukradeni šaht u centru grada
 Damjan Tadić / CROPIX

Serijski kradljivac šahtova diljem Zagreba, a u koji su čak upadali i građani, dolijalo je u ruke zagrebačkim policajcima koji su nad njim proveli kriminalističko istraživanje te ga u konačnici kazneno prijavili za šest krađa i za dva dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom!

Riječ je o 32-godišnjem muškarcu koji je od 5. do 9. siječnja intenzivno operirao po srcu metropole. Na meti mu se tada našlo čak 19 brončanih rešetki koje su imale funkciju poklopaca šahtova, a koje je poskidao i odnio u nepoznato iz Varšavske, Preradovićeve te Prolaza sestara Baković.

Nakon kraće pauze, 32-godišnjak je aktivirao svoje lopovske aktivnosti i od 16. do 18. siječnja gdje je opet posjetio Varšavsku ulicu, a potom i Opatovinu te Tkalčićevu sa čijih je kolnika još uzeo novih sedam brončanih poklopaca.

Ukupna počinjena šteta krađama, kojima si je očito krpao kućni budžet preprodavajući brončane rešetke stanicama za sekundarne sirovine, je procijenjena na oko 353 tisuća kuna.

No to nije sve. U nastale otvore sa čijih je površina besramno krao rešetke upalo je dvoje građana. Pa je tako 17. siječnja u Tkalčićevoj u rupu upao 45-godišnji prolaznik koji se teško ozlijedio, a sutradan u Varšavskoj i 23-godišnja djevojka koja je, srećom zadobila lakše ozlijede u padu.

Po dovršetku obrade 32-godišnji strastveni ljubitelj zagrebačkih šahtova predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je policija dostavila i posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:57