I GUME GORJELE U ZADRU

Koncert Nede Ukraden u klubu Lampaši prekinut zbog dojave o bombi

Policija je dojavu zaprimila tri minute nakon ponoći i u dvadeset minuta potpuno ispraznila klub u vlasništvu Ivana Volarića Zaka
Rijeka, 140211.Danas je u Dvorani mladosti na Trsatu odrzan koncert pjevacice Nede Ukraden uoci Valentinova, dana zaljubljenih.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX

Tek nekoliko sati nakon što je u subotu navečer u Zadru sa radom započeo novi noćni klub „Lampaši“, svi su gosti oko ponoći morali napustiti lokal zbog anonimne dojave o postavljenoj bombi.

Policija je dojavu zaprimila tri minute nakon ponoći, baš kada je u novom klubu, kojega nazivaju narodnjačkim, svoj koncert započela Neda Ukraden . Klub je do ponoć i 20 minuta potpuno ispražnjen, a u njega su ušli policijski pirotehničari, te vodič sa psom za detekciju eksploziva. Nakon temeljitog pregleda utvrđeno je da je dojava lažna, te su se gosti, koji su čekali ispred noćnog kluba, vratili u lokal.

„Lampaše“ je u Zadru, u Zagrebačkoj ulici kod nekadašnje „Bille“, otvorio 32-godišnji pjevač Ivan Volarić Zak. Klub istoga imena Volarić ima u rodnom Jastrebarskom, gdje ga nazivaju „omiljenim narodnjačkim klubom nedaleko od Zagreba” u kojem su nastupale i srpske folk zvijezde.

Pred otvaranje noćnog kluba „Lampaši“ u Zadru, Volarić je naglašavao da to ni u kom slučaju nije narodnjački klub i da ne zna zbog čega ga povezuju sa narodnjačkim klubovima. Kazao je i da nije slučajno izabrao Zadar za otvaranje svojeg novog lokala, jer smatra da Zadru nedostaje noćni klub kao što je “Lampaši”.

Ponovno gorjele gume u Zadru

Na zadarskom području ponovno su gorjele automobilske gume - u subotu navečer, oko 22 sta, policija i vatrogasci su zbog zapaljenih guma intervenirali u mjestu Vrana, na predjelu Biba, te na cesti Vrana - Radašinovci u predjelu Piketi. Nepoznati počinitelji zapalili su više komada automobilskih guma, koje su do 23,15 sati pripadnici DVD Pakoštane ugasili i uklonili sa kolnika.

Iz policije su u nedjelju ujutro naglasili da se poduzimaju mjere u cilju pronalaska počinitelja. Načelnik zadarske Policijske uprave Darko Car je proteklog četvrtka naglasio da je zbog paljenja guma i kontejnera na području Pakoštana, Vrane i Bibinja, što se zaredalo nekoliko noći nakon što je objavljena presuda hrvatskim generalima u Haagu, policija do sada privela 15 osoba .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 03:15