DRAMA U MALINSKOJ

Krčanku je zgazila pijana djevojka tajkunova sina

Djevojka iz Klimna sjedila je na žardinjeri kada ju je pregazio terenac sina vlasnika GP Mikić i hotela Malin

KRK - “Hajde, vozi ti”, rekao je Nikola svojoj djevojci. Bilo je 4 ujutro i upravo su izašli iz Crossroada u Malinskoj, najpopularnije krčke diskoteke u kojoj se tamošnjoj mladeži u zabavi često, bez obzira što nije ljeto, pridružuju vršnjaci iz Rijeke, pa i iz udaljenijih gradova.

Nikola je popio, ali popila je i njegova 20-godišnja djevojka, Grobničanka iz Čavli. Ipak, sjela je za upravljač VW Touarega, no nije se najbolje snašla s automatskim mjenjačem. Pogriješila je i moćni je terenac krenuo u neželjenom smjeru.

Višestruke ozljede glave

Jelena T., skromna 20-godišnja djevojka iz obližnjeg Klimna, sjedila je na betonskoj vazi leđima okrenuta cesti. S društvom je hvatala zrak i čekala prijevoz kući nakon još jedne večeri u Crossroadu. Sljedeće što je ugledala bili su bijeli zidovi bolničke sobe Jedinice intenzivnog liječenja na Sušaku. Sreća je u nesreći da je preživjela strašan događaj i za sada je stabilno, no liječnici se i dalje bore za njezin život.

Moćni Volkswagen Touareg kojim je 23-godišnja vozačica zdrobila betonsku žardinjeru i pregazila Jelenu T. u vlasništvu je Nikole Turčića mlađeg, sina moćnog krčkog poduzetnika, vlasnika krčkog Građevinskog poduzeća Mikić te hotela Malin u Malinskoj.

Jelena T. zadobila je višestruke teške ozljede glave i tijela i žurno je vozilom Hitne pomoći prevezena u sušačku bolnicu. U međuvremenu 23-godišnja vozačica privedena je u Policijsku postaju Krk gdje su joj izuzeli krv i urin. Preliminarno alkotestirenje pokazalo je da je Touaregom upravljala pod utjecajem 1,11 promila alkohola u krvi.

Neki od sugovornika koji su željeli ostati anonimni kažu kako je Turčić mlađi već nekoliko puta skrivio nesreće s automobilima.

Ogorčeni Krčani

Prošle je noći, pak, Touaregom upravljala njegova djevojka, a upućeni kažu da su zajedno bili vani i da je Nikola upravo zbog viška alkohola u krvi upravljač moćnog terenca prepustio djevojci. Na žalost, oboje su “zaboravili” da je i ona konzumirala alkohol tijekom noći.

Vijest o nesreći brzo se proširila otokom. Mještani su šokirani i uglavnom se brinu što će biti s nesretnom djevojkom.

- Ma ti mladi danas ne znaju što rade i ne misle na posljedice. Znam da se moraju zabaviti, pa i popiti, ali morali bi više razmišljati kada to čine - samo je jedan od komentara mještana Malinske koji kažu da je ispred diskoteke bilo već teških nesreća i tvrde da se gotovo svakog vikenda nešto dogodi.

DJECA I ROĐACI MOĆNIKA

Divlji i neiskusni siju smrt na cesti ili piju ili bezočno jure bijesnim vozilima

- Hrvoje Žužić, sin vlasnika Soliduma, u kolovozu 2007. sa 2,15 promila BMW-om je usmrtio Ružicu Pavić. Dobio je pet godina zatvora

- Mislav Mamić, nećak šefa Dinama, sa 1,59 promila u veljači 2008. je Golfom pregazio Vjekoslava Švigira. Dobio dvije godine zatvora

- Mario Petek, sin električara i utjecajnog HDZ-ovca iz Ivanić Grada, 2002. je usmrtio Gorana Čolića (28), a u srpnju 2007. sa 1,88 promila i Dražena Bočkog (24)

- Ivan Primorac, sin hercegovačkog tajkuna Marijana, kao maloljetnik 2002. bez vozačke je jurećim BMW-om Z3 usmrtio maloljetne Katu Erceg i Anu Andrijašević

- Ivana Skozrit Skuliber, kći zagorskog poduzetnika i vlasnika građevinske tvrtke, u kolovozu 2000. u Zlataru usmrtila je policajca Darka Brlečića i njegovu suprugu Šteficu. Dobila je dvije i pol godine. (T. Novak)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:05