MARIN KAMENIČKI

KRIVCA ZA NESREĆU U ILICI U BOLNICI ČUVA POLICIJA O brzini kojom je vozio moglo bi ovisiti za što će ga teretiti: Evo koliko godina zatvora mu prijeti

Marin Kamenički, 20-godišnjak koji je divljačkom vožnjom u četvrtak skrivio nesreću u zagrebačkoj Ilici, pri čemu su dvije žene poginule, a jedan je muškarac teško ozlijeđen, još je na bolničkom liječenju. Predstojnik Klinike za kirurgiju u KB-u Sveti Duh, prof. dr. sc. Žarko Rašić, ponovio je da se radi o lakšim ozljedama, i to natučenjima. Usto, zadobio je i gnječno-razdernu ranu na glavi koja je obrađena i sašivena.

- Nakon prijema u bolnicu uzeta je anamneza kako se dogodila nesreća. Izvršena je i cjelokupna obrada, uključujući CT i MSCT glave, vrata, prsnog koša, trbuha i zdjelice - kaže prof. Rašić.

Ustanovljeno je da nema unutarnjih ozljeda ni lomova, a nakon toga je sanirana rana na glavi. Pregledali su ga specijalisti kardiolog, otorinolaringolog i neurolog.

- Stabilno je i očekuje se otpust iz bolnice početkom idućeg tjedna - pojasnio je prof. Rašić i dodao da, s obzirom na okolnosti nesreće, imaju zakonsku obvezu obavijestiti policiju kad ga otpuštaju. Također, od prijma u bolnicu policija čuva Kameničkog. Nakon otpuštanja iz bolnice čeka ga kriminalističko istraživanje u policiji. Kako se nakon očevida na mjestu nesreće došlo do zaključka da se Kamenički nabrijanim Mercedesom C63 AMG kretao neprimjerenom brzinom, zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom i izazvao sudar, očekuje se da će protiv njega biti podnesena kaznena prijava.

No, vještačenjem tek treba utvrditi kojom se brzinom kretao Ilicom prije sudara, o čemu bi mogla ovisiti i kvalifikacija kaznenog djela. Za izazivanje nesreće sa smrtnim posljedicama zaprijećena je kazna od jedne do osam godina zatvora ako se radi o nehaju. No, ako je prekoračenje brzine bilo veće od 50 kilometara na sat, radilo bi se i o kaznenom djelu obijesne vožnje, pa ne bi bila isključena ni teža kvalifikacija koja uključuje namjeru, a za to je kazna do 12 godina.

Muškarac koji je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede i na početku je bio kritično oporavlja se u KBC-u Sestre milosrdnice. Utvrđeno je da nema unutarnjeg krvarenja. No, ima teške prijelome noge te čak devet rebara. - Stanje je bitno bolje, pacijent je počeo samostalno disati. Probudio se, ali je još malo smeten. Stabilno je i izvan životne opasnosti, ali još u Jedinici za intenzivno liječenje - rekao je ravnatelj Mario Zovak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:29