NEMA POTREBE ZA PRITVOROM!?

'KURVO, GLUPAČO. ODSLUŽIT ĆU TE!' Nasilni Antonio godinama je tukao partnericu, a onda plinskom bocom htio raznijeti sebe i nju. Pušten je na slobodu

 
Ilustracija
 Profimedia, HANZA MEDIA

Podignuta je optužnica protiv nasilnika koji je ljetos brutalno pretukao izvanbračnu suprugu i prijetio da će plinskom bocom dići sebe i nju u zrak. Općinski sud prošli tjedan produljio mu je mjere opreza te zabranio da se približava jadnoj ženi i na bilo koji način komunicira s njom, piše Podravski.hr.

Prema optužnici, Antonio (38) iz okolice Varaždina pune je dvije godine u vikendici, stanu i za vrijeme boravka u Njemačkoj “u alkoholiziranom stanju vikao na izvanbračnu suprugu, govorio joj ‘kurva, glupača, pi… ti materina’, razbijao stvari po kući, fizički na nju nasrtao, udarajući je rukama po glavi”. Optužen je i da je potkraj kolovoza ove godine “pred kućom njezine majke rukama je potegnuo van iz vozila, bacio je na tlo te uz psovke i vrijeđanja joj rekao ‘ubil te bum i odslužil’, nakon čega je njezinoj majci poslao sliku plinske boce s kanistrom benzina, uz tekst da će on odletjeti u zrak ako mu žena ne dođe”.

Uhićen je par dana kasnije kad je oko 19 sati “došao ponovno pred kuću njezine majke gdje je iz prtljažnika automobila izvadio plinsku bocu i rekao izvanbračnoj supruzi neka uđe u auto, da će se zajedno raznijeti, uhvatio je za ruku i prisilio da sjedne u vozilo te je rukama udarao po glavi. Nakon toga ona je iskočila van iz vozila i utrčala u podrum kuće, kamo je on došao za njom i udario vrata tako da je pala na pod, pa ju je udarao rukama i nogama po glavi i tijelu te joj iščupao nekoliko pramenova kose, a s napadom je prestao tek kad je u kuću ušao susjed”.

Nakon provedene istrage i podignute optužnice pušten je na slobodu, a Općinski sud zaključio je kako više nema potrebe za pritvorom, već su dovoljne izrečene mjere zabrane približavanja žrtvi i komuniciranja s njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:36