NOVI DETALJI O UBOJSTVU U ISTRI

Likvidirao kamatara hicem iz blizine kroz suvozačev prozor

 Goran Šebelić / CROPIX

PULA - Policija je objavila da je uhitila 49-godišnjaka kojeg se sumnjiči za ubojstvo 48-godišnjeg Aldina Dine Pašukana čije je beživotno tijelo pronađeno oko 2.15 sati u noći s ponedjeljka na utorak na Medulinskoj cesti.

Iako policija službeno ne potvrđuje identitet uhićenog, neslužbeno doznajemo da se radi o V.G. iz Pule kojemu su policajci još u utorak kasno poslijepodne zakucali na vrata u njegovom stanu u ulici Boškovićev uspon te ga priveli na ispitivanje.

Protiv njega ide kaznena prijava za ubojstvo, a u četvrtak ujutro trebao bi biti ispitan na pulskom Županijskom državnom odvjetnišvu.

POLICIJA POTVRDILA Uhićen osumnjičeni (49) za likvidaciju kamatara u Land Roveru!

- Izvidi su još u tijeku, a ostale podatke ne mogu vam dati do donošenja meritorne odluke državnog odvjetništva - rekla nam je zamjenica državne odvjetnice Mirjana Zenzerović koja je predvodila očevid na mjestu ubojstva.

Prema rezultatima očevida, Pašukan je ubijen hicem iz vatrenog oružja u glavu, i to iz neposredne blizine. Na automobilu za čijim je upravljačem pronađen bilo je razbijeno staklo na mjestu suvozača, što upućuje da je na njega pucano ili s te strane kroz staklo, ili kroz otvorena vrata s vozačeve strane.

Nakon što su se doznali ovi detalji, postalo je manje vjerojatno da je ubojica bio s njim u automobilu.

Land Rover je bio parkiran uz desni rub s ceste u smjeru od Medulina prema Puli, na mračnom dijelu odmah uz njive, a kada ga je pronašla policija, bila su upaljena sva četiri žmigavca.

Iz toga se da zaključiti da je ubojica ili vozio iza njega pa mu signalizirao da stane ili su imali dogovoren susret na tom mjestu, no dok ne bude okončana istraga, sve ostaje u domeni špekulacije. Automobil je na istom mjestu stajao još prije pola noći, što su potvrdili svjedoci koji su onuda sami prolazili, no mislili su da osoba u njemu telefonira pa nisu obraćali pažnju.

Aldin Pašukan je, navodno, viđen u središtu Pule iste večeri oko 21.30 sati, a očito je da je prije nego što ga je pronašla policija nekoliko sati bio mrtav. S obzirom na fazu istrage, ni u policiji ni u ŽDO nemaju odgovora o eventualnim motivima ubojstva.

Aldin Pašukan, bivši branitelj i nositelj Spomenice Domovinskog rata, prvi je puta došao u središte pozornosti šire javnosti kada je sredinom veljače 2008. godine u svojoj konobi na stanciji u Ševama pretukao Šišanca Dušana Suzovića koji je kasnije u svojem automobilu skoro umro od težine zadobivenih ozljeda. U bolnici su se danima borili za njegov život.

Slučaj je osvanuo na stranicama crne kronike dnevnih novina. Pašukan je za premlaćivanje 2010. godine pravomoćno osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno, s rokom kušnje od četiri godine. Na sudu je sve priznao, a Suzović je ozjavio da nije zainteresiran za njegovu bezuvjetnu kaznu.

Aldin Dino Pašukan živio je u obiteljskoj kući u prigradskom naselju Ševe u blizini Medulina, odnosno Pule. Bio je oženjen i otac dvoje djece. Navodno je bio poznat u kriminalnom miljeu jer se bavio kamatarenjem pa je policijska istraga odmah nakon ubojstva krenula u tom smjeru.

Kako doznajemo od izvora koji žele ostati anonimni, navodno je u posljednje vrijeme bio izrazito paranoičan te je uza sebe nosio pištolj kojeg je znao pokazivati poznanicima. U Puli se priča da je osumnjičenik Pašukanu bio dužan određeni novčani iznos, no o tome u ovom trenutku nema nikakve službene potvrde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:12