NA DAN SKUPŠTINE DINAMA

Majci Mamićevog poreznika izgorio auto, na kući osvanula znakovita poruka

Vatrogasci su izašli na teren i ugasili požar koji je zahvatio i stablo čempresa, a policija će danas tijekom dana obaviti očevid

Zapaljeni automobil Milana Pernara (lijevo gore, desno dolje); Milan Pernar (lijevo dolje)

 Cropix/

Golf koji je noćas oko 1.50 izgorio na parkiralištu obiteljske kuće na zagrebačkoj Trnovčici vlasništvo je majke pravomoćno osuđenog poreznika Milana Pernara kojem se sudilo zajedno s braćom Zdravkom i Zoranom Mamićem, te Damirom Vrbanovićem.

image

Milan Pernar, Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović u sudnici

Vlado Kos/Cropix/

Vatrogasci su izašli na teren i ugasili požar koji je zahvatio i stablo čempresa, a policija će danas tijekom dana obaviti očevid na mjestu događaja. Još se ne zna točan uzrok požara, a policija navodi da nije bilo ozlijeđenih i da je kriminalističko istraživanje u tijeku. Na kući je i osvanula poruka ‘Vrati pare‘, a znakovito je da se incident dogodio na dan kada će se održati Skupština Dinama.

image

Trnovčica 93: noćas izgorio automobil bivšeg poreznika Milana Pernara.
Policijski očevid je u tijeku.

Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Vlasnica pet godina starog Golfa Marica Pernar (74), majka osuđenog poreznika Milana Pernara koji služi kaznu u Turopolju, ali je trenutno na otpustu zbog zdravstvenih tegoba, kroz suze nam je ispričala noćašnje trenutke užasa.

- Taman sam tad bila već utonula u prvi san kad sam kroz roletne vidjela da nešto sjaji i svijetli. Mislila sam da se sin Milan spustio dolje da ga upali ili što već, da bi najednom čula strašni prasak. Ustala sam prestravljena iz kreveta i vidjela plamen kroz prozor. Zvala sam odmah vatrogasce i otrčala do sina gore, a kod auta su vani već bili i neki susjedi. Sreća, vatrogasci su brzo došli jer su tu blizu nas - rekla nam je Marica Pernar.

Na upit je li ona primala ikakve prijetnje ili, pak, njezin sin, dodaje da nije. A na daljnji upit o sinu, s obzirom da je rekla da Golf trenutno koristio on, a ne ona, kazala je da je Milan dobio šest mjeseci prekida odsluženja zatvorske kazne jer se morao podvrgnuti hitnoj operaciji tumora.

- Operiran je, teško se oporavlja, iza njega je šest kemoterapija. Danas je imao niz pregleda za odradit u bolnici. Samo da ozdravi i da bude dobro. Lako za materijalne stvari ako nema zdravlja. A inače je Milan auto zadnji puta vozio jučer oko 11.30 sati kad sam ga zamolila da me odveze samo do tržnice. On se nakon toga odmah vratio doma i otada je auto bio parkiran na tome mjestu gdje je izgorio. Pitala sam Milana jer išta osjetio dok je autom mene jučer vozio, ali kazao je da mu ništa nije bilo čudno niti da je išta lupalo - zaključila je vlasnica vozila.

Osim uništenog Golfa kojeg je policija odvezla na vještačenje kako bi se utvrdio točan uzrok paleži, odnosno je li uzrok piromanski čin ili kvar na elektronici, vatra je zahvatila i stablo čempresa. Šteta se broji u par desetaka tisuća eura.

Pernar koji je u predmetu Mamić i dr. bio pravomoćno osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora u svibnju 2021. godine sam se javio na izdržavanje kazne, a trenutno mu traje prekid izdržavanja kazne zbog zdravstvenih razloga. Prema presudi on je ostao bez 2,97 milijuna kuna, odnosno Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu naloženo je da izbriše Pernarovu suprugu kao vlasnicu kuće površine 104 četvorna metra i 239 kvadrata dvorišta u Zagrebu, ukupne vrijednosti milijun i 715 tisuća kuna. Ta nekretnina postaje vlasništvo države, a Pernarova supruga Tajana kao vlasnica morala je u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude osloboditi od osoba i stvari pod prijetnjom ovrhe. Pernarovi su ostali i bez automobila VW EOS 2 TDI, koji je vrijedan nešto manje od 85 tisuća kuna. Pernar je presudom bilo određeno da u roku od 15 dana automobil mora predati državi te u državni proračun uplatiti i nešto više od 296 tisuća kuna, koliko iznosi razlika između oduzetih nekretnina i ostvarene protupravne imovinske koristi po presudi Vrhovnog suda.

Istom presudom pravomoćno su na zatvorske kazne i povrat desetaka milijuna kuna izvučenih iz Dinama, osuđeni i odbjegli Zdravko i Zoran Mamić.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 17:59