JESTE LI GA VIDJELI?

MAJKA AMERIKANCA (18) KOJI JE NESTAO U HRVATSKOJ ZA JUTARNJI 'Jacob je navodno poslao poruku da je u opasnosti, u istragu je uključen i FBI'

 
Jacob Andrew Lingo
 Privatni album

Zahvaljujem vam što ste objavili informaciju o nestanku mog sina i što pokazujete interes za to - napisala nam je Kathy Lingo, majka nestalog 18-godišnjaka Jacoba Andrewa Linga, mladog Amerikanca za kojim policija neuspješno traga od 28. srpnja, kad je prijavljen njegov nestanak.

Posljednji je put bio u kontaktu s obitelji u četvrtak 25. srpnja, kad se s plaže u Baškoj Vodi javio preko Face Timea.

- Rečeno mi je da je o njegovu nestanku obaviještena svaka policijska uprava u Hrvatskoj i da je na području Makarske u potragu bilo uključeno oko 300 ljudi i da je policija razgovarala s više od 100 osoba do 3. kolovoza. Obratila sam se i američkom veleposlanstvu 31. srpnja za pomoć u potrazi za njim. Oni su me uputili na lokalnu policijsku postaju, s kojom sam stupila u kontakt.

Kad sam nazvala, prvo su mi rekli: "Ima 18 godina. Što želite da učinimo u vezi s tim?" Imala sam dojam da ga policija ne traži, što sam i rekla u razgovoru u veleposlanstvu, ali su me uvjerili u suprotno. Poslali smo 3. kolovoza i broj kojim se Jacob koristio dok je bio u Hrvatskoj, a navodno je sadržavao poruku da je Jacob u opasnosti, pa čak i FBI koji je uključen u istragu pokušava otkriti je li ta prijetnja stvarna ili lažna - napisala nam je Kathy Lingo, majka nestalog Amerikanca.

Majku je ta poruka jako zabrinula, a hrvatska policija kontaktirala je s njom preko američkog veleposlanstva da utvrdi želi li javnu objavu fotografije i informcija o sinovljevu nestanku.

- Ne znam zbog čega hrvatska policija nije prije tražila objavu, nego tek u nedjelju 4. kolovoza, a do tada nije bilo ni objave o Jacobovu nestanku u medijima. Bojim se da bi se svjedok ili osoba koja bi mogla imati neke informacije o njegovu nestanku sada, nakon 13 dana, teško sjetili ičega o njemu, ili su u međuvremenu već napustili zemlju. Zato sam se odlučila obratiti javnosti i putem društvenih mreža i e-maila kako bi pomogli - napisala nam je Jacobova majka Kathy Lingo.

Nestali.hr
Jacob Lingo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:17