TRAGEDIJA U ILICI

MARIN KAMENIČKI PROŠAO S LAKŠIM OZLJEDAMA, ALI SUVOZAČICA LAURA STELIO POGINULA JE NA LICU MJESTA Stanje vozača Opela je sve bolje

 
U krugu: Laura Stelio
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA, INSTAGRAM

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 21.15 sati na zagrebačkoj Ilici kraj kućnog broja 432, dvije su osobe poginule, a tri su ozlijeđene, od kojih je jedna zadobila ozljede opasne za život.

Kako je priopćila zagrebačka policija ne navodeći identitet sudionika nesreće, težak sudar izazvao je 20-godišnji vozač Mercedesa C63 AMG zagrebačke registracije, koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom. Iz više neslužbenih izvora potvrđeno nam je da je riječ o 20-godišnjem Marinu Kameničkom.

Na mjestu je poginula suvozačica iz Mercedesa AMG, 23-godišnja Laura Stelio., te iz Opel Astre nešto starija ženska osoba čiji identitet policija tek treba utvrditi. Naime, vozač Astre, 57-godišnji D. B. A., zadobio je ozljede opasne za život te je kolima Hitne pomoći u besvjesnom stanju prevezen u bolnicu.

Lakše je ozlijeđena i putnica iz Renault Clija, 24-godišnja K. B., a vozač tog auta I. G. prošao je bez ozljeda. Vozač sportskog Mercedesa Marin Kamenički u nesreći je zadobio lakše ozljede te je hospitaliziran u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Vozač Opel Astre D. B. A. ipak je bolje nego što se mislilo u početku. Nakon prijema u KBC-u Sestre milosrdnice, smatralo se da je u životnoj opasnosti te je na ljestvici od 1 do 15 njegovo stanje bilo 3, što je kritično.

Ipak, dan kasnije iz bolnice su potvrdili da je pacijent stabilno i polako se budi. Ipak, ozljede su teške.

- Pacijent je stabilno i polako se budi. Što je najvažnije, glava mu je pošteđena, no ima druge teške tjelesne ozljede. Riječ je o zdrobljenom toraksu, slomljeno mu je osam desnih rebara i jedno lijevo rebro. Ima prijelom desne patele i desnog skočnog zgloba - kaže ravnatelj Mario Zovak i dodaje da ima puno lomova, ali unutarnji organi su sačuvani. Također navodi kako je trenutačno najvažnije da nema krvarenja u mozgu niti krvarenja velikih krvnih žila.

Oporavak će trajati dugo, ali smo optimistični.

- Pacijent je i dalje na intenzivnoj njezi i na respiratoru je, a oporavak od lomova trajat će dugo. No što se životne ugroze tiče, itekako smo optimistični - navodi Zovak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:53